Bee Bee

MkI: Paula Kupari (laulu, huuliharppu), Jaana Lilja (kitara, taustalaulu), Pauliina Rintala (kitara), Liisa Nenonen (basso), Kai Hägglund (rummut)

MkII: Paula Kupari (laulu), Jaana Lilja (kitara, laulu), Liisa Nenonen (basso), Teemu Vuorela (rummut)

Bee Bee perustettiin Alahärmässä keväällä 1993 luokkakavereiden kesken. Alkuperäisenä tarkoituksena oli koota tyttöbändi, mutta kun rumpuihin ei löytynyt halukasta tyttöä oli naapuriluokan Kaitsu otettava remmiin.

Yhtyeen ensimmäiset esitykset olivat koulukonserteissa ja kevätjuhlissa, mutta sitten alkoi yhtyeelle irrota myös muita keikkoja, joita bändi teki koko ajan koulukiireittensä lomassa. Yhtye oli lämppärinä mm. Popedalle, Juustopäille ja Garbolle. Muista meriiteistä kerrottakoon, että Rockin SM-kisoissa yhtye pääsi jatkokarsintoihin ja Poko Rekords -talliin bändi löydettiin suoraan keikalta!

Aluksi Bee Bee soitti vain covereita mm. J. Karjalainen ja Eppu Normaali olivat suosiossa. Sittemmin bändi teki kaikki kappaleensa itse. Paulan ja Liisan kädenjälki on kuultavissa upeissa ja herkissä kappaleissa. Bändin mukaan suomenkieliset biisit istuivat bändin tyyliin paremmin kuin englanninkieliset, siksi suomenkielisyys.

Helmikuussa 1997 ilmestynyt promoceedee "Matkalla"/"Yö on kylmä" antoi suuntaa mitä tuleman piti ja 14.4. 1997 ilmestyi, Eppu Normaalista tutun Sami Ruusukallion tuottama, debyyttialbumi "Matkalla", joka puhalsi talven pölyt pois niskasta rehdillä raikkaudella. Melkeinpä tyttöbändiksi kutsuttava Bee Bee erottui sen ajan biittityttöbändeistä (Mascara, Nylon Beat ym) herkillä melodioillaan. Upeaäänisen laulusolistin Paula Kuparin johdatuksella bändi esitti ensilevyllään 14 omatekemää biisiä, joista nimikappale "Matkalla" muodostui pienoiseksi radiohitiksi.


Kuva: Sami Helenius


Kuvat: Mikko Kunnari


Kuva: Sami Helenius