Vire

Mika Ijäs (laulu, huuliharppu), Sami Saari (kitara), Heikki Korkeakoski (kitara), Anti Paalanen (2-rivinen haitari), Jukka Matala (basso), Mikko Hämäläinen (rummut), Jussi Luoto (perkussiot)

Vire perustettiin syksyllä 1995, kun alavutelainen musiikinopettaja Jorma Tuhkanen alkoi innostaa lukiopoikia seuraavan kesän Speleille jonkinlaiseksi housebandiksi. Antti Paalanen ja Sami Saari kutsuivat laulusolistiksi Mika Ijäksen, joka Heikki Korkeakosken, Jukka Matalan, Mikko Hämäläisen ja Jussi Luodon tavoin osallistui nopeasti treeneihin, joissa vielä nopeammin loihdittiin läjä bändin ensimmäisiä biisejä. 

Yhtyeessä oli väkeä kuin helluntain epistolassa ja kaikilla kova kiire tuottaa ääniä mahdollisimman paljon. Bändin energisyys saikin soitannollista laadukkuutta huomattavammin myönteistä palautetta Alavuden kulttuurikeskuksen yleisöltä, jolle jo esiinnyttiin pian. 

Kesän 1996 Speleillä julkaistiin Vireen kuuden biisin kasetti-EP, minkä jälkeen suurin osa muusikoista lähti armeijaan. Valtiollisten velvoitteiden ei annettu liiaksi häiritä vaan yhtye tarttui kunnianhimoisesti uusiin haasteisiin ja valloitti ahkerasti uusia yleisöjä pitkin Pohjanmaata. 

Vuonna 1998 Vire murtautui valtakunnalliseen radiosoittoon, kun Riesa-EP julkaistiin suorastaan CD-tallenteella. Spelilavalta saadulla kokemuksella oli arvonsa, kun loppuvaiheissaan yhtye pääsi esiin myös isommilla festivaalilavoilla. 

Elämä oli kuitenkin avoinna moninaisine kutsuineen varhaisaikuisille, jotka levittäytyivät opiskeluiden, tyttöystävien ja töiden vedossa pitkin Suomea. Yhtye lopetti toimintansa kesällä 1999, mutta sen muusikot ovat soittaneet keskenään eri kokoonpanoissa näihin päiviin asti.