Vita Brevis

Hannu-Pekka Björkman (kitara), Vesa Hellsten (laulu), Petri Mukkala (rummut), Marko Perälä (basso)
- Petri soitti ensin bassoa ja vaihtoi hieman myöhemmin rumpuihin.

Marko Perälä & co. muistelee:

- Vita Brevis perustettiin 1984 syksyllä. Treenit järjestettiin ensin Mukkalan autotallissa ja ensimmäinen kappale oli nimeltään Talossani on Termiitti joka oli HP:n käsialaa. Soitimme Mukkalan autotallissa huonon ilmanvaihdon takia ovet auki ja melusta tuli hieman sanomista naapureilta niin sitten seuraava treenipaikka olikin jo Seppälän nuorisotilojen yläkerrassa. Seppälässä harjoittelimme usein samaan aikaan kun oli painiseuran harkat alakerrassa. Tästä innostuneena saimme useasti nyrpeitä ilmeitä harjoittelemassa olevilta painijoilta. Alakertaan oli suora näköyhteys.

Soitimme ensimmäisen keikkamme luultavasti seuraavana vuonna yläasteen iltamissa. Itse muistan jännittäneeni niin paljon, että soitin keikan selkä yleisöön päin. Mutta hyvin se meni. Osallistuimme myös jossain vaiheessa bändikisoihin Peräseinäjoellä josta pääsimme jatkoon. Läänintaiteilija Virtanen kehui meitä. Loppukisa oli Seinäjoella, sijoituksesta ei muistikuvaa. Joitakin keikkoja teimme akselilla Ilmajoki-Seinäjoki. Lähinnä iltabileissä kouluissa ja jokavuotiset Marras-Rock tapahtumat.

Musiikillisista vaikutteista voisi sanoa sen verran, että Vesa muistaakseni oli kova Popeda ja yleensäkin suomi-rockfani, Juicet ja Eput, mutta myös Allman Brothers ja Lynnärit. Tuosta Lynnäristä taisi pitää koko bändi. HP kuunteli Rainbowta, Eric Claptonia ja yleensäkin paljon bluesia, josta toki vieläkin pitää tyyliin mitä vanhempaa, sen parempaa. Petri oli kova hevimies kuten myös meikäläinen. Jossain vaiheessa mukaan tuli uudempaa aaltoa kuten the Cult, U2, New Model Army, Sisters Of Mercy. Mäki-Turjan Jannella käytiin usein kylässä ja lainaamassa hieman oudompaa indiekamaa. Mau Mau levykauppa oli kyllä myös isossa roolissa kun erilaisiin musatyyleihin tutustuttiin, esim. 80-luvun aussierock.

Demon kävimme äänittämässä KEMU:n demostudiossa. Jukka Suksi ja Pekka Hellsten (Vesan isoveli) liittyivät kitaroihin nähtyään esityksemme Marras-Rockissa 1988. Kävimme vuonna 1990 (?) soittamassa muutaman keikan Espanjassa. Olimme ostaneet oman keikkabussin ja päätimme lähteä kiertelemään Eurooppaa lomailun ja mahdollisten keikkojen muodossa. Mitään ennalta sovittua suunnitelmaa ei ollut vaan lähdimme matkan ns. fiilispohjalta. Olimme siis tässä vaiheessa muuttaneet jo Helsinkiin työn perässä. Bändin nimihän muuttui tuossa 80-90 luvun vaihteessa Jack Meatbeat and the Underground Society. Nimihän keksittiin jossain vaiheessa kosteaa iltaa baarissa.