Angel Dust

Jyrki Kiviniemi (laulu), Vesa Järvenpää (kitara), Janne Herrala (basso), Jari Järvenpää (koskettimet, Harri Altis (rummut)

Vuonna 1986 perustetun yhtyeen tyyli oli classic rock ja hard rock

Jyrki Kiviniemi muistelee:
Perusta bändille luotiin Isojoella Kodesjärven Toukolassa syksyllä 1986 kun syntyi kokoonpano, jossa minä Jyrki Kiviniemi olin laulussa, Vesa Järvenpää kitarassa, Markku Ojala bassossa bassossa, Jari Järvenpää kosketinsoittimissa ja Harri Altis rummuissa. Tällä bändillä täytettiin tyhjiö, joka oli syntynyt kun edelliset yhtyet, Harrin ja Vesan The Devil's ja mun honkajokinen bändi Legal Attitudes, olivat tulleet tiensä päähän. Legal Attitudes bändissä soitti myös toinen isojokinen, rumpali Timo Herrala.

Syksyn 1986 kuluessa basisti vaihtui Janne Herrala. Muitakin miehistövaihdoksia kokeiltiin, huonolla menestyksellä. Kokoonpano toimii aluksi nimellä Poison Arrow, sen jälkeen nimellä Sacrifice. Elokuussa 1987 kokoonpano oli vakiintunut ja bändin nimeksi tuli The Angel Dust, jossa minä laulussa, Vesa Järvenpää kitarassa, Janne Herrala bassossa, Jari Järvenpää kosketinsoittimissa ja Harri Altis rummuissa.

Siitä syksystä eteenpäin aina vuoteen 1990 asenne ratkaisi! Mahdoton muuttui mahdolliseksi. Oli omat soittokamat ja oma keikkabussi, painettiin postikortit ja julisteet, tehtiin kahden biisin demo kesällä 1988, soitettiin keikkoja ympäri maakuntaa ja otettiin osaa Suosikki-lehden Rock-kuningas skabaan talvella 1989. Ensimmäinen omakustanne single tehtiin kevät-talvella 1990. Levystä otettiin 800:n kappaleen painos. Saman vuoden keväänä rumpali Harri Altis lähti bändistä ja Jari hyppäsi koskettimien takaa hetkeksi rumpuihin. Alkuperäinen kokoonpano oli tullut näin tiensä päähän. Rumpaliksi tuli myöhemmin kurikkalainen Timo Marjomäki. Janne Herralan lähdettyä Ruotsiin töihin hänet korvasi Legal Attitudes yhtyeen basisti Arne Sjöstedt.

Tämä kokoonpano teki toisen omakustanne singlen talvella 1992. Keikkailu jatkui vielä vuoteen 1994 asti, jonka jälkeen toiminta pikkuhiljaa hiipui. The Angel Dust soitti vielä Reunion keikan Isojoen monitoimitalossa keväällä 2009. Keikalla esiintyivät molempien single levyjen kokoonpanot.

Niin kuin jo edellä mainitsin, asenne oli se joka ratkaisi. Se mikä soittotaidossa hävittiin, korvattiin asenteella että ollaan parhaita ja yhdessä voidaan päästä vaikka mihin asti. Huvittava anekdootti on kun vuonna 1996 muutin Isojoelta Tampereelle. Siellä tapasin usein baareissa tyyppejä, jotka olivat aivan mielettömiä muusikoita. Muutaman tuopin jälkeen he kertoivat, kuinka he perustavat bändin, tekevät levyjä ja maailmankiertueita. Aika usein oli kiva päästä sanomaan ja kuittaamaan takaisin, että me ollaan tehty tuo kaikki jo ajat sitten. Se maailmankiertue jäi vain uupumaan.