The Fellows // The Fellows Mach II

The Fellows: Jari Ala-Nikkola (kitara, laulu), Jukka Pietilä (laulusolisti, urut), Tapio Reinikka (rummut), Juha Tikkala (basso), Kimmo Vainionpää (kitara).

The Fellows Mach II: Kimmo Vainionpää (kitara), Jaakko Kakkuri (basso, laulu), Pekka Hannula (rummut, laulu), Jukka Pietilä (laulu, urut)

Spiders: Kimmo Vainionpää (kitara), Jaakko Kakkuri (basso, laulu), Pekka Hannula (rummut, laulu), Jyri Vainionpää (kitara)

Jukka Pietilä muistelee:
The Fellows yhtye käynnistyi 1976 jolloin meidän soittajien keski-ikä oli 16 vuotta. Harjoittelimme Reinikan huonekalutehtaalla ja esiinnyimme esittäen lainakappaleita koulun bileissä & juhlissa. Kerran käytiin myös Säläisjärven-tanssilavallakin soittamassa. Yhtyeellä oli oma nimikkokappale "Me olemme Fellows", jossa sanat olivat omat, mutta sävel oli lainaa.

Saman vuoden lopussa kokoonpano muuttui niin, että nimikin täydentyi muotoon The Fellows Mach II Harjoittelimme Jurvan kunnan Nuorisotiloissa. Se oli tiilirakennus ja jälkikaiku sen mukainen ja kuuloelimet olivat kovilla. Esiinnyimme koulumme joulujuhlissa tällä uudistetulla kokoonpanolla ensikertaa 22.12.1976.

Seuraavana keväänä saimme kutsun Mietaan Nuorisoseuran lauantai-iltaan taukomusiikista vastaavaksi yhtyeeksi Markus & Kotkat -toimiessa pääviihdyttäjänä. Kauhajoella esiinnyimme myös tämän Mietaan keikan ansiosta.

Koko kevään 1977 harjoittelimme tulevaa suurta esiintymistä varten. "Jurvalaaset Kruunuhäät" tapahtui 10.-12. kesäkuuta. Pääesiintyjänä oli Tapani Kansa-show ja me olimme toisena esiintyjänä samalla lavalla. Tapani Kansan hitti oli kesällä 1977 "R-A-K-A-S" , joka kuultiin useamman kerran samana iltana.

Tapani Kansa lauloi myös meidän säestyksellä pari laulua ja oli hienoa soittaa hänen yhtyeensä instrumenteilla (mm. Hammond-urut). Myös 1000 watin PA-laitteiden äänen volyymikin oli huikaiseva.

Lähetimme tekemämme demokasetin Musa-lehteen. Lehti ilmestyi suopean arvostelun kera vasta paljon aikaa lopettamiseni jälkeen. Nimittäin tuolloin Kruunuhäät viikonloppuna olin viimeistä kertaa The Fellows Mach II-yhtyeessä soittamassa, koska olin päättänyt suunnata klassisen musiikin suuntaan. Yamaha-urut, VOX:n 100 watin vahvistin ja laulukamat menivät myyntiin.

Kävin Kuula-Opistoa Vaasassa koulun ohella ja sen jälkeen tie vei Sibelius-Akatemiaan kirkkomusiikin koulutusohjelmaan Helsinkiin. Tämän jälkeen astuin työelämään Turun tuomiokirkon kanttoriksi, jota työtä olen nyt tehnyt 34 vuotta.

The Fellows -yhtyeen aikoja muisteli 31.3.2021
Jukka Pietilä
Turun tuomiokirkon I kanttori
(Entinen jurvalainen)

Kimmo Vainionpää kertoo:
Jukan armeijaan lähdön jälkeen vedettiin jonkin aikaa Spiders-nimellä, kunnes loputkin porukasta vanheni armeijaikäisiksi. Tuossa porukassa lauleli ja kitaroi myös Jyri Vainionpää.


MUSA-lehden arvio