Joa Korhonen muistelee

Kitara oli ensimmäinen instrumentti, taisin olla 9 tai 10-vuotias. Vaikuttajina olivat Metallica, Guns N' Roses, Whitesnake, Bad Religion.

Kaskisissa työväentalolla treenanneet bändit päästivät mut aina välillä seuraamaan heidän treenejä. Kai Harjulla oli bändi nimeltä Stone Moon ja olin innoissani kun pääsin treenikämpälle. Muita bändejä oli sitten Nukkekoti, Albertin Kirous, Karu Totuus. Nukkekodissa soitinkin myöhemmin, ensin bassoa ja sitten kitaraa.

Kitaratunteja pidettiin koulun musiikkiluokassa, en muista opettajan nimeä. Lähinnä haluttiin oppia Metallican riffejä. Närpiössä oli musiikkiliike, josta ensimmäiset kitarani ostettiin. Liikkeen nimeä en muista.

Kellariväkeä oli ensimmäinen versio Sarasta. Risto Liimataisen tilalle tuli jossain vaiheessa Eetu Uusitalo ja Antti Tuomivirta tuli kolmanneksi kitaristiksi, itse taisin silloin vain laulaa. Nimi muuttui Saraksi matkalla Ahvenanmaalle Peace Festivaaleille vuonna 1996.

Koulun musiikkiluokassa oli ensimmäinen harjoitustila. Sen jälkeen olemme harjoitelleet työväentalolla ja nuorisotalolla.

Ihan alussa soitettiin vain covereita, tai ainakin yritettiin. Metallicaa, Klamydiaa jne. Jossain vaiheessa alkoi tulla sitten omia biisejä.

Ei tuossa vaiheessa ajateltu vielä lavashowta, myöhemmin tulivat sitten esiintymisasut, jotka ollaan kyllä jo unohdettu.

Eikä ollut ohjelmatoimistoa, eikä juurikaan markkinointia. Keikoille tehtiin itse julisteet. Kaskisten nuorisotalolla järjestettiin keikkoja, Teuvalla käytiin ja Kauhajoella Räimiksellä.

Kauhajoella osallistuttiin myös johonkin katselmukseen. Seinäjoella taidettiin tulla toiseksi kun Kuolleet Intiaanit tais voittaa sen, joku pokaali saatiin. Ääni ja vimma voitettiin 1999 Helsingissä, hieman tuon jälkeen osallistuttiin Jurvassa myös kisaan, joka myös voitettiin.

Kari Komsin kanssa Gömmel -studiolla Teuvalla ollaan äänitetty ensimmäiset demot. Kyllä niitä joitain myytiin, en muista määriä. Kolmas demo jäi jostain syystä ilman kansia pahvilaatikkoihin eikä sitä koskaan myyty.

Kaskisissa oli mielestäni monta hyvää bändiä vaikka niin pieni kaupunki, Nukkekoti, Albertin Kirous, Stone Moon ja tietysti me! Parhaat hetket on sitten tullut myöhemmin kun saatiin levytyssopimus ja alkoi keikat kunnolla. 1999 saatiin levytyssopimus Kråklund Recordsilta. Debyyttialbumi Narupatsaat ilmestyi vuonna 2000.


Kuva: Nonnis Valtari