Caravan

Heikki Yli-Pentilä (basso), Jorma Ketola (kitara), Leo Korpi-Halkola (haitari), Pekka Kujala (rummut), Aarne Kuja-Halkola (laulu)

Jorma Ketola muistelee:
Caravan -yhtyeemme sai alkunsa joskus 60-luvun alkupuolella rautalankamusiikin ja twist -tanssin kulta-aikaan. Nimensä yhtye sai Duke Ellingtonin Caravan -nimisestä kappaleesta jota me soitimme rautalankaversiona. Ohjelmistossamme oli musiikkia mm. sellaisilta kotimaisilta artisteilta kuten Eero ja Jussi Raittinen, Kari Kuuva, Danny sekä Johnny & The Sounds. Esitimme myös tanskalaisen The Lollipops , ruotsalaisen Jan Rohde & Adventures sekä englantilaisten The Shadows ja The Renegades -yhtyeitten musiikia.

Meidän yhtyeemme oli ns. hybridi eli sulassa sovussa tulivat peräkkäin niin tangot, valssit kuin rautalankakin laulettuna tai instrumentaalina. Yhtye toimi tällä kokoonpanolla ehkä parisen vuotta ja jatkoi sen jälkeen musisointia uudella nimellä ja kokoonpanolla sekä perinteisemmällä tanssilavaohjelmistolla. Eikä voi jättää mainitsematta että uudessa kokoonpanossa oli tovin aikaa laulusolistina myös Eeva-Liisa Toivakka, jonka ohjelmistossa oli mm. folkmusiikkia sellaisilta artisteilta kuten Anki, Päivi Paunu ja Joan Baez.


Keikalla 1966