Cocaine

Timo Ketola (kitara), Timo Kallio (basso), Jarmo Vaskivuori (rummut), Veli Ilkka (kitara)

Timo Ketola muistelee:
Joskus 1978 alkoi rokin soitaminen Red Dragon rock-kokoonpanolla. Nimi vaihtui vähän myöhemmin Cocaine:ksi ja toista kitaraa tuli soittamaan Veli Ilkka. Mieleenpainuvin esiintyminen tällä kokoonpanolla oli Kauhajoen lukion keikka kun sali oli ihan täynnä ja tunnelma korkealla.

Settilistamme koostui ainakin kappaleista "Well Alright" (Santana), "Born To Be Wild" (Steppenwolf), "Sultans Of Swing" (Dire Straits), "Cocaine" (Eric Clapton), "Europa" (Santana), "Wishing Well" (Free) ja ehkä jotain muuta.

Cocaine kokoonpanolla äänitettiin kahden biisin demo Esko "Suikki" Jääskän Botniasound studiolla Seinäjoella. Ajankohta oli varmaan kevät/kesä 1980. Päättelen siitä, kun mulla ei ollu vielä ajokorttia ja mentiin kamppeinemme Kallion Timon "21 metrisellä" farmari Taunuksella Seinäjoelle mukana minä (kitara), Kallion Timo (basso ja laulu), Vaskivuoren Jarmo (rummut). Toista kitaraa soitti Jyrki Riihonen, koska Ilkan Veli oli mennyt armeijaan.

Oli ensimmäinen kerta studiossa ja innostava kokemus soittaa, kun "Suikki" sai korviimme hyvät livesoundit ja pistelimme komppiosuuksia menemään koko bändillä. Humalani huumat / Kun on nuori olivat sävellyksiäni ja sanat niihin rustasi Latvis.