Ganister

Ensimmäinen kokoonpano:
Kari Saarinen (laulu, huuliharppu), Timo Aalto (rummut), Ilkka Rahkola (basso), Jyrki Haapala (kitara)

Nykyinen kokoonpano:
Rami Ahtaanluoma (laulu, huuliharppu), Timo Aalto (rummut), Ilkka Rahkola (basso), Jyrki Haapala (kitara)

Jyrki Haapala muistelee:
Ganister perustettiin alkuvuodesta 1998. Kari ja minä oltiin oltu aiemmin Firebolt yhtyeessä. Timo oli aiemmin rummuttanut Rospuutto bändissä ja Ilkka oli ollut mukana Symptoms of serious damages yhtyeessä. Muutamat ensimmäiset treenit pidettiin Kurikassa entisen Firebolt orkesterin treenikämpällä. Sittemmin treenipaikka on ollut meillä Päntäneellä.

Heti kohta kevättalvella oltiin tekemässä Männistön Pekan studiolla Kurikassa demo promootiotarkoituksiin. Biisit olivat Hurriganesin ja Dr Feelgoodin tuotannosta poimittuja. Linjana oli alusta asti, että covereita soitetaan.

Ensimmäinen keikka oli vappuna 1998 Kauhajoella Maxissa. Sen jälkeen keikkoja on tehty mitä erilaisimmissa paikoissa ja tapahtumissa.

Vuonna 2003 Ilkka väistyi ja hänen tilalleen basistiksi tuli Seppo Talonen (Trinity). Jossain vaiheessa samana vuonna bändiin liittyi toiseksi kitaristiksi mm. Cromwell yhtyeestä tuttu Esa Hautala muutaman keikan ajaksi.

Ganister julkaisi loppuvuodesta 2004 CD-singlen jossa oli pari Hurriganes-coveria; Ridin' Ridin' sekä I'm Movin' On, jota ei oltu ennemmin levytetty. Se löytyy vain elokuvasta Kuumat Kundit erään kohtauksen taustalla.

Alkuvuodesta 2008 laulaja/harpistiksi vaihtui aiemmin Galdean Ur yhtyeessä vaikuttanut Rami Ahtaanluoma ja samalla myös Ilkka tuli takaisin basistiksi. Tämän jälkeen kokoonpanossa ei ole tapahtunut muutoksia.

Tuuraavina rumpalaina ovat vierailleet myös Kari Hakamaa ja Ilpo Kari (Outline).