The Damned Angels

Pentti Koivisto (basso), Raimo Kujanpää (soolokitara), Raine Yli-Piipari (komppikitara, laulu), Martti Salomaa (rummut).

Mauri Salomaa muistelee:
"Mauri Salon yhtye toimi aktivisesti 1963-1965. Yhtyeen basisti ja keikkamanageri oli Sauli Uusi-Kokko, hanuristi Pentti Koivisto, soolokitarististi Raimo Kujanpää, komppikitaristi Raine Yli-Piipari, rumpali Martti Salomaa ja laulusolisti Mauri Salomaa. Laulusolisteina esiintyivät myöskin Raine ja Martti. Keikkoja tehtiin aktiivisesti ympäri Etelä-Pohjanmaata, joskus myöskin Keski-Pohjanmaalla ja Satakunnassa.

Julisteessa lukee painovirhepaholaisen riivaamana kitaramusiikin esittäjän nimi väärin, mutta tapahtui seuraavaa. Mauri Salon yhtye muuttui kesken keikkaa kuin taikaiskusta The Damned Angels kitarabändiksi, joka olikin melkoisen suosiomme salaisuus. Oli ennenkuulumatonta, että perinteinen tanssibändi pystyy muuntautumaan ikään kuin "lennosta" kitarabändiksi. Muut soittajat pitivät instrumenttinsa, mutta bassoon siirtyi hanuristi Pentti Koivisto ja Mauri Salomaa ymmärsi luovuttaa solistinpaikan muille jolloin lähinnä Raine Yli-Piipari vetäisi lauluosuudet "

Mauri siirtyi 1966 Helsinkiin ja lauloi sittemmin Mauri Härmä nimellä mm. Jorma Weneskosken yhtyeessä 1970-luvun alussa sekä Dallape keikkakokoonpanossa vuosina 1977-1982.

Raimo Kujanpää muistelee: Sitten kun Mauri lähti poliisikouluun tuli jossain vaiheessa kokoonpanoon Maurin tilalle Martti Mäki-Turja ja jatkoimme soittelemista; tangoa yms. tanssimusiikkia.

Saulia pyydettiin lopettamaan basson soitto ja ryhtymään manageriksi. Minä soitin sitten bassoa ja kun siirryimme kitarabändiksi, siirtyi Koiviston Pena bassoon ja minä menin kitaraan. Meille lupailtiin levytystäkin. Se olisi ollut Herman Hermits yhtyeen tunnetuksi tekemä There's A Kind Of Hush (All over the world tonight), mutta levytys kariutui meistä riippumattomista syistä.

Mulla soitto loppui joskus 1971/72 kun Jorma Weneskosken ohjelmatoimisto meni konkurssiin ja yhtye loppui.

Seuraava kokoonpano oli Kauhajoella. Minulla oli silloin Kauhajoen siivouspalvelu ky yritys n. 1980-1985. Siinä sitä soiteltiin yksi kesä Kurki-Hotellissa, Kankaanpäässä jne., mutta tuli liian raskaaksi ja lopetimme sen bändihomman.

Sitten menikin aikaa hurjasti ennenkuin taas koskin kitaraan, meni jopa vuoteen 2015 asti. Silloin alettiin Maurin kanssa puuhaamaan hälle CDtä. Parikymmentä kappaletta, joista valtaosa niitä mitä soittelimme 60-luvulla. Ne olen tehnyt kotiäänityksinä. Mukana on pari uudempaakin - kun kuulin Jorma Kalevin laulavan Amigo kappaleen piti siitä tehrä oma versio.


Mauri Salon tangoyhtye keikalla Palosaaressa joskus 60-luvun puolivälissä. Vasemmalta lukien Raimo Kujanpää, Pentti Koivisto, Raine Yli-Piipari ja Martti Salomaa. Kuvasta uupuu solisti Mauri Salomaa ja yhtyeen basisti/manageri Sauli Uusi-Kokko