The Damned Angels

Pentti Koivisto (basso), Raimo Kujanpää (soolokitara), Raine Yli-Piipari (komppikitara, laulu), Martti Salomaa (rummut).

Mauri Salomaa muistelee:
"Mauri Salon yhtye toimi aktivisesti 1963-1965. Yhtyeen basisti ja keikkamanageri oli Sauli Uusi-Kokko, hanuristi Pentti Koivisto, soolokitarististi Raimo Kujanpää, komppikitaristi Raine Yli-Piipari, rumpali Martti Salomaa ja laulusolisti Mauri Salomaa. Laulusolisteina esiintyivät myöskin Raine ja Martti. Keikkoja tehtiin aktiivisesti ympäri Etelä-Pohjanmaata, joskus myöskin Keski-Pohjanmaalla ja Satakunnassa.

Julisteessa lukee painovirhepaholaisen riivaamana kitaramusiikin esittäjän nimi väärin, mutta tapahtui seuraavaa. Mauri Salon yhtye muuttui kesken keikkaa kuin taikaiskusta The Damned Angels kitarabändiksi, joka olikin melkoisen suosiomme salaisuus. Oli ennenkuulumatonta, että perinteinen tanssibändi pystyy muuntautumaan ikään kuin "lennosta" kitarabändiksi. Muut soittajat pitivät instrumenttinsa, mutta bassoon siirtyi hanuristi Pentti Koivisto ja Mauri Salomaa ymmärsi luovuttaa solistinpaikan muille jolloin lähinnä Raine Yli-Piipari vetäisi lauluosuudet "

Mauri siirtyi 1966 Helsinkiin ja lauloi sittemmin Mauri Härmä nimellä mm. Jorma Weneskosken yhtyeessä 1970-luvun alussa sekä Dallape keikkakokoonpanossa vuosina 1977-1982.


Mauri Salon tangoyhtye keikalla Palosaaressa joskus 60-luvun puolivälissä. Vasemmalta lukien Raimo Kujanpää, Pentti Koivisto, Raine Yli-Piipari ja Martti Salomaa. Kuvasta uupuu solisti Mauri Salomaa ja yhtyeen basisti/manageri Sauli Uusi-Kokko