Hard Rock Sallinen

Alkuperäinen kokoonpano:
Sepe Sallinen (basso), Pate Sallinen (kitara), Juke Sallinen (rummut), Swide Viitanen (laulu)

MkII:
Jare Renko (kitara), Seppo Sallinen (laulu, basso), Juke Sallinen (rummut)

2015 comeback kokoonpano:
Seppo Sallinen (basso, laulu), Antti Honkanen (kitara), Ismo Välikangas (rummut)

Seppo Sallinen muistelee:
Hard Rock Sallinen perustettiin 1974. Bändi oli Jew's Harpin jatkumo. Kvartetin aivan ensimmäiset keikat teimme nimellä Sallinen. Nimi täsmennettiin katastrofikeikan jälkeen Hard Rock Salliseksi.

1970-luvun alkupuolella uskottiin, että hevi oli jo mennyttä aikaa, mutta me jatkoimme keikkaillen metallimiehinä yksin.

Pate ja Swide erosivat alkuvuosina bändistä ja useiden kitaristikokeilujen jälkeen kitaristiksi saatiin Jare Renko, joka oli tuolloin vasta 16-vuotias. Jaren tulon myötä bändi siirtyi A-ryhmään ja pikkuhiljaa bändin menestys kasvoi festareille ja suuremmille areenoille.

Kun voitettiin Suosikki-lehden ja Finnlevyn järjestämä Rock-Rally '77 kisa saimme levysopimuksen ja pääsimme mukaan Rockrally-77 kokoelmalevylle. Vuonna 1980 teimme pikkuhitiksi muodostuneen Let's make Love singlen Rokit yhtiölle. Samana vuonna olimme mukana Provinssirock live-albumilla. 1981 Poko Rekords julkaisi Heavy metal & live kokoelman, jolla olemme myös mukana. Kokonaisen Heavy Metal Symphony albumin julkaismme vuonna 1982. Julkaisijana toimi Zero Recods.

Vuonna 1984 syksyllä teimme jäähyväiskeikan. Vuonna 2015 Hard Rock Sallinen teki järjestäjien pyynnöstä comebackin. Ne keikat tehtiin kokoonpanolla Antti Honkanen kitara, Ismo Välikangas rummut ja Seppo Sallinen basso.


Kuvat: Pirkko Sallinen. Julistetaide: Jari Kankaanpää

Kuva: Pirkko Sallinen. Julistetaide: Sakari Sarho (vasemmanpuolimmainen juliste), Jari Kankaanpää


Kuva: Marina Lundberg