Hot"A"blues

Martti "Hota" Alho (basso), Rauno "Rönö" Tiihonen (komppikitara), Markku "Lodden" Hakala (rummut), Risto Vuorinen (soolokitara).

Kauhavalla toimi 1960-luvun puolivälissä bluesiin suuntautunut yhtye Hot'A'blues. Se soitti pelkästään instrumentaalimusiikkia. Yhtyeen jäsenet muistelevat treenejä, joissa soitto eksyi usein kauas bluesista lähinnä kotimaisen rautalangan puolelle. Bändi tapaili bluesin ohella tuon ajan hittejä kuten Emma.

Risto Vuorinen, yhtyeen soolokitaristi paljastaa, että hän oli nelikön ehdottomasti surkein lenkki. Hän ei osannut omien sanojensa mukaan, soittaa kunnolla yhtään kappaletta. Veri veti treeneihin, koska oli antoisaa kuulua tuon ajan musiikkia seuraavaan porukkaan. Vuorisen muistin mukaan muilla jäsenillä oli hallussa hyvät soiton perustaidot.

Komppikitaristi Rauno Tiihonen muistaa, että yhtye teki lyhyen uransa aikana vain yhden keikan. Se soitti Kauhavan Nuorisoseuralle perustetussa diskossa jo hajoamisen jälkeen ulkojäsenillä vahvistettuna ytimekkään setin salanimellä ”Leninin mausoleumi”.

Yhtyeen toiminta keskittyi Kauhavan keskustassa sijaitsevan ulkorakennuksen vintille. Treenikämppä tunnettiin nimellä ”Hotahaus”. Bändi käytti vanhoista putkiradioista viritettyjä vahvistimia. Vuorinen ja Tiihonen muistelevat kaihoisasti, kuinka heidän kitaroidensa saundit olivat harvinaisen hyvät ja sopivasti säröllä.

Yhtyeen kalusto oli muutenkin pitkälle kotitekoista, vaikka kitarat olivatkin kaupasta hankittuja. Basisti Martti ”Hota” Alhon itse tehdyssä bassovahvistimessa oli tukeva etulevy, joka oli muotoiltu kitaristi Tiihosen vanhempien sängyn päädystä.