Iltalypsy

Jari ”Jesse” Ala-Lahti (kitara), Hannu Haapala (kitara) , Matti Yli-Lahti (rummut), Esko Riihimäki (basso)

Jari Ala-Lahti muistelee:
Lukioikäisenä en vieläkään osannut soittaa niin hyvin kuin halusin, mutta silti Haapalan Hannu, Yli-Lahden Matti ja Riihimäen Esko pyysivät kitaristiksi mukaan Iltalypsyyn (bändi). Soiteltiin lukion musiikkiluokassa kerran viikossa ja muutamia keikkojakin oli.

Oheiset kuvat ovat yläasteen yläsalin näyttämöltä joskus 1979. Taustalla valomiehenä on tuttu kuortanelainen muusikko. Valoshow tuotettiin iskemällä pistokkeita rytmin mukaan pistorasioihin.

Värit valoihin saatiin kirjanpäällysmuovilla, valoshowspotit eli mossen ajovaloumpiot oli takavarikoitu iltahämärissä Mäyryn Unionin takapihan autoromulasta. Tuolla kyseisellä keikalla sain lavalla iskun 220 volttia tanakkaa sähköä vartalon läpi vasemman käden kosketettua maadoittamatonta itse tehtyä sähköteurastuslaitoksen tarkastamaa valoshowspottia ja oikean käden kosketettua kitarankieliä. Olin itse tinannut äänensärkijäni elektroniikan ja virta siihen tuli maadoittamattomasta verkkolaitteesta. Tulipa testattua, moni asia elämässä on hauskempaa myös housut jalassa. Iltalypsy soitti Claptonia, Kontraa, Dr. Feelgoodia ja mitä satuttiin osaamaan ja mikä tuntui hauskalta. Kuvat on ottanut ja vedostanut mitä ilmeisimmin Keisalan Ilkka.

Lukioikäisenä (syyskuu 1980) Kuortaneen lukiolla oli bändikurssi, jota veti muusikko Reijo Karvonen. Parin päivän kurssin jälkeen sattumanvaraisista kavereista paikan päällä kehitetty bändi esiintyi Kuortaneen Nuorisoseuralla ja ainoana kappaleena oli 10cc:n Dreadlock Holiday.

Itse soitin bassoa naturalmente, kitaristina oli lapualainen Hannu Lehto, rumpalia en muista. Reijo itse täydensi meitä sekalaisilla perkussioilla.