Intro

Timo Hiironniemi (kitara), Esa Ala-Ruona (koskettimet), Jari Tuuri (rummut), Juhana Hyyppä (kitara,saksofoni), Patterin Markku (basso)

Timo Hiironniemi:
-Meikäläisen muistin mukaan orkesteri aloitti pelailun kansalaisopiston pänripiirissä Kansalaiskoululla Laitilan Jukan ja Yli-Lahden Jilun opastuksessa syksyllä vuonna 1980. Nimeksi tuli Intro. Pelimanneina Esa Ala-Ruona: koskettimet, Jari Tuuri: rummut, Juhana Hyyppä: kitara (+ myöhemmin myös saksofoni), Patterin Markku bassossa ja meikäläinen Fripp-kitarassa. Eka biisi, joka opeteltiin, oli Wigwamin Pig Storm.

Eka keikka oli Rökkööksillä Ruonan Nuijalla heinäkuussa vuonna 1981. Leipä eli Juhani Syrjälä jatkoi vielä vuoden piirin vetämistä ruoskien poikia nuoteillaan yhteiskoulun musaluokassa. Patterin Markku lähti amikseen, omien sanojensa mukaan musakin taisi olla vähän liian progea. Tilalle bassoon tuli Tuurin Hannu. Treenattiin myös Tuurissa Jarin ja Hannun kymmenen neliön kämpässä ja sittemmin myös Herojan koululla.

Juhana Hyyppä:
-Silloin tosiaan treenasimme tosi ahkerasti biisejä Herojanpihan alaasteella aina viikonloppuisin. Muistaakseni saimme joskus Juhanilta kiitostakin siitä että olimme harjoitelleet ja osasimme hyvin edellisen kerran biisit. Soittamisen into oli siis jo silloin kova. Sen muistan että Pig Storm pysyi ohjelmistossa tosi pitkään.

TH:
1982 Jukka Viitasaari alkoi rankaista meitä teoksillaan (mm. Metallin kosketus, Täytyy uskaltaa). JV veti pänripiiriä kolme vuotta ja sitten Markku Viitasaari jatkoi.

Esa jäi pois jossain vaiheessa (1983: Plektraan, Suukappaleeseen ja myöh. Ni.Naan) ja pänrin nimi taisi muuttua Esa & Vaseliinista Vaseliiniksi. Kun Markku alkoi vetää touhua, lainattiin pänrin nimeksi Markun biisinnimi Perso Makelle. Biisejä tekivät yhä bändipiirin vetäjät, Esaltakin taisi tulla pari, mm. Sellainen aivastus.

Muistaakseni viimeinen keikka Viiimeisin keikka tällä miehistöllä soitettiin Kirkonkylän NS:llä vuonna 1988 ja orkesterin nimi oli tuolloin runoilija-kirjailija Charles Bukowskin innoittama Barfly (tai Barsly, kuten se oli keikkailmoitukseen räntätty).

Keikkamuistoista päällimmäisenä on, että jännitti aina kohtuullisen paljon mennä lauteille. Tuo nyt taitaa olla aika yleistä paremmissakin piireissä.


Ruonan jätkät Jukka Viitasaaren bändipiirissä 1983 Mannisen Airin musiikkiluokassa, nuatiistasoitetaha...
Kuvat: Intron arkisto; Jukka Viitasaari (musiikkiluokka)