Mr. Bone

Jyri Kataja-Rahko (rummut), Matias Happo (kitara, laulu, biisit), Kari Saarela (laulu, basso), Marko Mäkinen (basso), Pasi Käkönen (basso) (vuosilukuja basistien suhteen ei muista kukaan)

Jyri Kataja-Rahko muistelee:
Mr. Bone ehti lyhyen, mutta sitäkin intensiivisemmän olemassaolonsa aikana keikkailemaan ahkerasti ympäri Pohjanmaata vuosina 1991 – 1994.

Ilsuista lähdettiin liikkeelle ja Alavuden Caprin kautta mm. Seinäjoelle ja Ylihärmään. Ylihärmässä hämmästelimme Helsingistä tullutta bändiä, jota lämmittelimme: bändi esiintyi pelkät tennissukat hepeissään. Myöhemmin tuo porukka tuli tunnetuksi nimellä Don Huonot.

Uran huippukohta – tai ainakin yleisömäärältään suurin keikka oli 21.5.1994 Aulavalla. Kummelihuuma oli kovimmillaan ja Mr. Bone pääsi Kummeli-shown lämppäriksi. Paikka oli loppuunmyyty, vaikka tuskin Mr. Bonen takia.

Yhtyeen perustivat Matias Happo ja minä, jotka olimme yhtyeessä koko sen olemassolon ajan. Vuosien varrella kokoonpanossa olivat myös Kari Saarela, Marko Mäkinen ja Pasi Käkönen. Treenipaikka oli ensin Kuortaneen vanhan paloaseman alakerta, jonka jälkeen siirryttiin yläkertaan, jonne rakennettiin todellinen monitoimikämppä! Soittokämppään kyhättiin rumpulava, jonka alla oli oma "huilaus- ja nukkumakoppi" joka jätkälle. Viikonloppuisin rumpulavan oli siis kovassa käytössä…tai siis rumpulavan alapuoli...

Vuoden 1994 jälkeen toiminta pikku hiljaa hiipui – syitä mm. pesäpallo, autot ja naiset. 1995 pääsin Let´s Eppelinin roudariksi...ja päädyin YleX:n ohjelmapäälliköksi.

Tosin, sitä viimeistä keikkaa Mr. Bone ei ole vielä tehnyt… ehkä bändi vielä nähdään esimerkiksi Terwapopin lavalla...joskus.

Suurin hitti oli Bones Are Old (löytyy monesta hyvin varustellusta kasettihyllys kuten Hapon Samulilta...)