Nice Touch

Sami Viitanen (laulu, kitara), Matti Rasinperä (basso, laulu), Jukka Laurila (rummut, laulu), Jussi Leppänen (komppikitara), Kimmo Rintala (soolokitara)

Matti Rasinperä: NT sai alkunsa "virallisesti" varmaan vuonna 1985 tai -86. Katson Nice Touchin syntyneen silloin kun Jusu (Jukka Laurila) tuli bändiin. Sami ja meikäläinen soiteltiin ensin Kalliolahden Pasin kanssa Mäyryssä kun Pasilla oli "suhteita". Sitten tais tulla paikallinen garymoore eli Jussi (Leppänen) messiin ja vähän sen jälkeen Jusu. Rintalan Kimmo tais tulla viimeisenä. Soiteltiin tällä kokoonpanolla varmaan muutamia keikkoja ainakin KK:n ja Mäyryn NS:lla, yhtenä juhannuksena urheilukentän katsomoon tehdyllä lavalla, Nokiottaskin...

Kaks demoa tehtiin tällä kokoonpanolla, eka Lakaluomalla. Siinä oli biisit Ikävä, Jään odottamaan, Maailmanmenoa, Kolmen soinnun ihme, Mitä missä, milloin ja Niin kauan. Toka kahden biisin demo äänitettiin Seinäjoella KEMUn studiolla Petteri Karrin valvonnassa. Toinen biisi oli Nää yöt, toista en muista…Jossain vaiheessa Sami lähti ja Jusu ja mä laulettiin puokkiin biisit ja oli Jussillakin joku solistibiisi.

Jussi Leppänen: Mun laulukipales oli Juicen Pilvee. Alavuden bändileirillä oli Dave Lindholm ja Viiskunnan jutun mukaan ainut biisi, mikä sille jäi mieleen oli Leppälän. Sehän keksi siihen sen riffinkin. Exitille hävittiin KK NS:n bändikisas, vituttaa viäläkin.

Matti Rasinperä: Neljästään tehtiin samoilla seuduilla ja lauteilla keikkoja ja käytiin tekemässä demo Kauhavalla Aholan Kimmon studiolla. Siinä oli Valkoinen puutarha, Vieläkö pääsen pois, Niin tai näin ja Valkoinen puutarha. Muitakin biisejä oli, kuten esim. Junttiboogie, Maailman ympäri ja takaisin.

Kimmo lähti bändistä 1988 ja aika pian sen jälkeen homma kuihtui kasaan. Nice Touchin "kulta-aika" osui siis ehkä vuosiin 86-88. Minähän ne biisit tein pääasiassa ja mitään bändikerhoja ei käyty, itseoppineita oltiin. Yhdellä bändileirillä käytiin Staken poikien kanssa ja tehtiin aika paljon yhteiskeikkoja vaikka tyylit olikin aika erilaiset.

Videoita YouTubessa


Kuva: Jaana Hakala