The End

Aki Peltoniemi (kitara), Tuomo Peltoniemi (laulu), Ari Sarvikas (rummut), Olli-Pekka Rajasaari (basso), myöhemmin toiseen kitaraan tarttui Mika Kallioniemi

Olli-Pekka Rajasaari: The End perustettiin yläasteella joskus olisko ollut 1981...Siinä soittivat Aki Peltoniemi kitaraa, hän myös teki biisit mm. Mytty-rock, Mittä linnui ei saa amppu, Akka mäelle, The end, Rahat tai henki ja Apinamiäs...Tuomo Peltoniemi lauloi ja Ari Sarvikas soitti rumpuja. Vuonna 1986 tuli toiseksi kitaristiksi Mika Kallioniemi, hän myös lauloi. Minä soitin bassoa.

Harjoittelimme monessa eri paikassa mutta lopuksi Ari Sarvikkaan isä Antti rakensi meille ulkorakennukseen hyvän soittopaikan. Keikoilla käytiin jos joku pyysi...Asko Ylinen kävi meidän kanssa laulujuttuja hoitamassa ja biisejä tekemässä. Mukavia muistoja bändin ajoilta... The end koitti n. 1992.

Aki Peltoniemi: Bändi perustettiin kovalla nuoruuden innolla ja aluksi treenasimme oikein tosissammekin. Rajasaaren rantasaunalla kesällä ja Kotikutomon tiloissa talvella. Lopuksi Mäyryn Nuorisoseuralla ja siinä Sarvikkaan vanhaan navettaan tehdyssä treenikämpässä.

Ilsuissa tehtiin pari keikkaa sekä muutama bändikatselmuskeikka. Yläasteella tutustuin Ariin ja Olli-Pekkaan, jotka olivat kavereita jo entisestään. Muutaman kerran kun olimme koulussa bändistä puhuneet niin kokoonnuimme soittomielessä ja yhteinen sävel löytyi mielestäni heti! Osaamista tuskin oli mutta pitkä kaverisuhde oli valmis! Huomasin pian että Ari ja O-P olivat todellakin virtuooseja sanoitusten suhteen. Kyllä vedet silmissä naurettiin usein näille teoksille mitä yhteistyöllä syntyi. Kolmistaan pidimme treenejä paljonkin. Aina oli hauskaa ja aika kului kuin siivillä... Kallioniemen Mikan lisäksi toista kitaraa soitti kanssani välillä O-P. Marko Talvitien (MAFFE) kanssa soitimme myös kauan.

Aki Peltoniemi: Aika nopeasti kuitenkin tuntui, että musiikki on loistava harrastus ja sellaiseksi jääkin. Siksi emme varmaan laulajaakaan tosissaan alkaneet hommaamaan. Ilman laulua tekemäni biisit menivät myös helposti liian moniosaisiksi ja melodisiksi koska instrumentaalina niitä soitimme. Ylisen Askon vierailut olivat aina tervetulleita. Omia biisien melodioita tehtiin n. 30-40 kpl. Muiden biisejä emme liiemmin soitelleet. Paljon soitimme myös pelkästään improvisoiden. En päivääkään vaihtaisi pois tästä ajasta!

Tuomo Peltoniemi: Olin laulajana, rauha kuulijoiden sieluille sen karmeuden kuuntelemisesta, jota olivat Nyt otetaan miehestä mittaa (slovari) ja Evil eyes (heviä).


The End kansalaisopiston järkkäämässä rocktapahtumassa KK ala-asteella su 5.12.1982