Ikälisä

Jyrki Isohella (rummut, laulu), Arja Kytöharju (huilu, laulu), Markus Ania (kitara), Ari Kivistö (kitara), Mika Luhtala (koskettimet), Jari Majalahti (basso).

MKII:  Jyrki Isohella (rummut, laulu), Markus Ania (kitara), Ari Kivistö (kitara), Leena Kurikka (basso), Kari Mäkiranta (koskettimet).
Tällä myöhemmällä kokoonpanolla yhtye osallistui Rock-SM 1981 esikarsintoihin.

Arja Kytöharju muistelee:
Jyrki Isohella pyysi minua bändiinsä, joka oli aluksi nimeltään Jyrki Isohellan yhtye, mutta aika pian yhtye sai nimen Ikälisä. Jyrki halusi yhtyeeseen mukaan huilistin. Olin aloittanut huilunsoiton n. 15-vuotiaana Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa Alpo Pellisen oppilaana. Pääsoitin minulla oli piano 9-vuotiaasta alkaen Alberto Claramuntin ohjauksessa.

Ennen Ikälisää olin tullut tunnetuksi trubaduurina, tein omia lauluja kitaran säestyksellä. Vuonna 1979 kuusi lauluani äänitettiin Yleisradiossa, olin silloin 16-vuotias. Alpo Pellisen rohkaisemana otin yhteyttä Yleisradioon Seinäjoelle ja he kiinnostuivat ja sovittiin heti aika studioon. Radiosoiton jälkeen sain aika paljon keikkoja Kurikassa ja Seinäjoella.

Jostakin rumpali Jyrki oli saanut vihiä huilunsoitostani ja niin menin reeneihin Kurikan nuorisotalolle. Soitettavat kappaleet olivat pääasiassa Jyrkin tuotantoa. Kirjoitin nuoteiksi huilustemmoja biiseihin mm. Elokuvan loppu, Ääniä tyhjiöstä ja Kesäaamu. En ehkä soittanut kaikissa kappaleissa. Eräässä lehtileikkeessä mainittiin myös biisit Ero ja Muisto.

Muistaakseni keikkailtiin Kurikassa ja Seinäjoellakin pari kertaa. Voitettiin Kurikan karsinta ja osallistuttiin Vaasan läänin nuorten taidetapahtumaan pop-yhtyeitten kilpailuun, ehkä vuonna 1980. Lisäksi osallistuin siellä trubaduurina soololaulukisaan. Muistan kuinka bändin porukka haki minua sieltä laulukisasta, jottei vain myöhästyttäisi bändikisasta. Meni ilmeisesti vähän viime tipalle, mutta ehdittiinhän me.

Ikälisä osallistui myös Pohjanmaan alueradion ja Rockradion vuonna 1981 järjestämään Rock-tulva- kilpailuun. Kilpailu oli tarkoitettu Vaasan läänin rock-yhtyeille. En muista siitä paljon muuta kuin että lauluni Minä olen rakastunut esitettiin siellä. Rock-lyriikasta lehtisessä Hellevi Salminen kehui kappaleeni lyriikkaa.

Kurikassa vuosina 1980 ja 1981 pidetyt pop/jazz leirit ansaitsevat maininnan.

Ari Kivistö muistelee:
Nuoriso-klupilla äänittelimme Jyrki isohellan Suikilta ostamalla Revox-kelanauhurilla Sound-on sound menetelmällä demoja sävellyksistämme. Päällekkäis-äänityskertojen lisääntyessä kohinat kasvoivat ja lopuksi kun kaikki soittimet oli tallennettu oli signaali jo lähes kelvoton, mutta meidän intoa se ei laimentanut millään muotoa. Olimmehan saaneet oivallisen tavan tehdä " moniraita äänityksiä".

Yhtyeen esiintymisistä en muista muuta kuin tuon Rock-Tulva tilaisuuden. Siellä oli 5 tai 6 bändiä meidän lisäksi ja esiintyminen taltioitiin livenä , joka sitten lähetettiin myöhemmin maakuntaradiossa. Juontajana oli Holle Holopainen oivallisella tavallaan. Meidän silloisessa setissä oli suunnilleen nuo kappaleet jotka Arja sinä mainitsit.

Nuo pop-jazz leirit, jotka Kemu järjesti Kurikassa olivat kyllä erittäin hienoja.