Justus Group

Timo Kivistö (urut), Matti Ylevä (rummut), Kari Ratavaara (basso), Jussi-Pekka Koskiranta (laulu)

Myöhempi trio-muodostelma: Jussi- Pekka "Justus" Koskiranta (basso, laulu), Timo Kivistö (kosketinsoittimet, laulu), Jukka "Justus" Ojaniemi (rummut, laulu)

Vuonna 1972 aloittanut Justus koostui nuorista koululaisista. Aloittaessa laulusolisti "Justus" oli vasta 15 vuoden ikäinen.

Vaasa-lehden leike vuodelta 1973 toteaa: "Justus jytää pop´ia ja rock´ia tai vaikkapa tangoa ja tulipunaruusuja"

Ilkka-lehti kertoi vuonna 1973 seuraavasti: "Poikien innostus lähti matkaan vanhoilla radioilla. He näpertelivät parin radiovanhuksen kanssa niin kauan, että ne soivat jotenkuten kitaravahvistimina. Joku äkkäsi sahata lietson putkesta kappaleen ja teipata muovia päähän. Mietaan vanhan nuorisoseuran takaa romukasasta löytyi naisvoimistelijain käyttämiä metallilautasia. Näin oli rumpalin patteristo koossa ja soitto alkoi."

Jukka Ojaniemi muistelee:
Siirryin Justus kokoonpanoon suoraan yo-kirjoituksista keväällä 1976. Kun Kari "Kallu" Ratavaara ja Ylevän Mussu lähtivät inttiin, niin bändi toimi triona: Jussi- Pekka "Justus" Koskiranta (basso, laulu), Timo Kivistö (kosketinsoittimet, laulu) ja minä Jukka "Justus" Ojaniemi (rummut, laulu). Tehtiin paljon kapakkakeikkoja Jalasjärvi-Kurikka-Kauhajoki -akselilla 6-7 päivänä viikossa. Muutin asumaan suureen maailmaan - Kurikkaan, Kivistön Timpan kodin vintille. Pop-jazz -leirille pyysin bändistä kahden viikon loman. 

Tästä kokoonpanosta kehkeytyi paljon myöhemmin hurviton tanssi- ja show-kokoonpano Veli Hopeat, jossa soitin perkussioita. Veli Hopeitten ohjelmaan kuuluivat suositut rock- ja samba-show -osuudet... koulutin bändistä oman samba-batucada ryhmän. Jossain yksiyisbileissä aloitimme illan skiffle-kokoonpanona. Veli Hopeissa Koskirannan Justus oli korvattu lahjakkaalla kitaristi-laulaja Ari "Arska" Kivistöllä. Arska veti makoisia pop-rock-sooloja ja hoiteli bändin äänentoistot ja valot.


Ensimmäinen kokoonpano vuodelta -72, jossa Kallun veli Ari oli kitarassa ja Justus "pärisytti" rumpuja.