Kansa Vakuutus

1986 kokoonpano:
Esa "Sidi" Sinkkonen (laulu), Teijo "Teyo" Lusa (kitara, rummut ja taustalaulu), Pauliina "Pawe" Heikkinen (rummut ja basso), Taisto Kasari (basso, kitara ja rummut), Mikko Koivuluoma (taustalaulu (toinen perustajajäsen Teijon lisäksi))

1987–1988 kokoonpano:
Mikko Koivuluoma (rummut, basso ja laulu), Taisto Kasari (basso, rummut ja laulu), Teijo Lusa (kitara ja laulu, demolla myös piano)

Teijo Lusa muistelee:
Vuosina 1986–1988 toiminut Kansa Vakuutus teki puolen tusinaa keikkaa, mm. Kurikassa, Ilmajoella ja Vaasassa. Bändi, jonka tyyli oli primitive rock, hardcore punk, noise, teki yhden 9 biisin demon Kauhavan AMS-studiolla (Surumarssi, kesäk. 1987), jota myytiin kasettina, ja 9 biisin keikkanauhoitteen Paskainen paratiisi (joulukuu 1986), jota kutsuttiin myös kasetti-EP:ksi. Se oli musiikillisesti parempi; emme yrittäneet liikaa, musiikki oli selkeämpää punkkia ja keikalla hyvä flow päällä.

Kansa Vakuutuksen motto (Koivuluoman ollessa bändissä) oli: "Meillä ei ole musiikin kanssa muuta tekemistä kuin soittimet." Vaasan keikalla joku sikäläinen punkkari totesi, ettei ole koskaan nähnyt niin huonoa bändiä. Olen tuosta vieläkin ylpeä. Olimme niin punk, että jopa punkkarit vihasivat meitä. Surumarssi demo löytyy näköjään netistäkin Soundcloud-sivustolta.

Mikko Koivuluoma muistelee:
Eka keikka oli 6.9.1986 Vaasassa kokoonpanolla minä, Teijo, Taisto ja Esa. Tuo "vaasalainen punkkari" joka em. kommentin antoi oli Jokisen Vesku.


Sid, Teijo, Pave ja Taisto


Marko Sinkkonen, Teijo Lusa, Pauliina Heikkinen ja Taisto Kasari