Heatc’ker

Ari Hietala (laulu & kitara), Harri Hautala (basso), Petri Holkko (kitara), Pekka Näsman (rummut)

Pekka Näsman muistelee
1988-89 toiminut Heatc’ker soitti lähinnä omia biisejä. Päätekijä oli selkeästi Ari Hietala. Pekka ja Harri tekivät muutamia sanoituksia ja Petri sävelsi biisin tai kaksi. Sovitukset hoidettiin bändillä. Covereita oli joitain. Peer Günt ja AC/DC olivat muistini mukaan kaappauksien kohteena.

Demoja tehtiin kolme kappaletta. Löyvän Timo äänitti Seinäjoella kaksi ja Nappi Aaltonen Vaasassa yhden. Keikkoja tehtiin intopiukiana Laihian monilla seuraintaloilla, Vähässäkyrössä, Seinäjoella ja Vaasassa.

Ekalle studioreissulle Seinäjoelle lähdettiin tammikuussa 1989 lauantaiaamuna kylmä rinki peffassa, kun Harri oli ainut just täysi-ikäinen bändissä ja ajokortti plakkarissa oli vasta perjantailta. Peräkärryt vielä kiinni koukkuun soittokamoineen ja menoksi. Hyvin jätkä pärjäsi ratissa ja klaarasi homman. Moni muu olisi huutanut iskää apuun...

Timo Löyvä tuprutteli tarkkaamossa sakeasti savua, turinoi rauhalliseen tyyliin ja kuuntelutti bändejä Mr. Big ja Kolmas Nainen. Oli siinä laihialaasilla klopiilla ihmettelemistä ja oma soittosuorituskin jännitti pirusti, ekaa kertaa oikias sturios.


Vas. Pekka Näsman, Ari Hietala, Harri Hautala ja edessä Petri Holkko. Kuva: Latvis