Petty Crime

Mk I: Timo Kotipelto (rummut, laulu), Mika Rajala (kitara), Petri Myllyperkiö (basso)
Mk II: Timo Kotipelto (laulu), Mika Rajala (kitara), Petri Myllyperkiö (basso), Jarkko Rannisto (rummut)

Petri Myllyperkiö muistelee: Petty Crime -niminen bändi toimi Lappajärvellä vuosina 1985-1988. Bändin jäsenistä oli suurin osa samana vuonna syntyneitä ja olimme soitelleet yhdessä ala-asteelta lähtien, useallakin erilaisella kokoonpanolla. Varsinaisesti Petty Crime syntyi aloittaessamme lukion vuonna 1985, bändin nimi napattiin lukion englannin oppikirjasta. Timo Kotipellon edellinen bändi Track oli lopettanut samana vuonna, osan jäsenistä lähdettyä opiskelemaan toiselle paikkakunnalle. Timo soitti siihen aikaan rumpuja, Mika Rajala tuli kitaristiksi, ja itse otin basistin roolin, kuten monesti aiemminkin.

Settimme koostui mm. AC/DC:n, Rainbown, Dion, Judas Priestin, Iron Maidenin jne. covereista, ja lisäksi kirjoitimme omia biisejä. Varsinaista laulajaa ei aluksi ollut, vaan Timo lauloi joitakin biisejä rumpujen takaa. Totesimme nopeasti laulun sujuvan sen verran mallikkaasti, että hänen kannattaisi keskittyä pelkästään lauluun, ja että etsisimme jonkun toisen rumpalin. Soittotaitoisia kavereita tuntui siihen aikaan olevan pienessäkin kunnassa todella paljon.

Bändin aktiivinen vaihe alkoi Jarkon liityttyä bändiin. Kirjoitimme omia kappaleita ja kävimme äänittämässä kahden biisin demon Kaustisen musiikkilukiolla, jossa ikätoverimme Petri Kangas oli opiskelemassa. Petri ystävällisesti äänitti ja "tuotti" demon meille. Demo soi todistettavasti ainakin Järviradiossa, samoin kuin tehtiin Pihlajaharjun Jannen kanssa puhelinhaastattelu Järviradioon. Jostain kumman syystä halusimme tuolloin käyttää itsestämme jotakin hassuja taiteiljanimiä, joista ainakaan minulla ei ole enää muistikuvaa mitkä ne edes olivat.

Keikkoja ehdittiin soittaa muistaakseni pari kappaletta. Näistä toinen oli Evijärven nuorisoseuralla järjestetty bänditapahtuma. Yhteissoittomme sai kiitosta, ja laulaja erityismaininnan saatesanoin "Laulajalla oli otetta".

Bändin toiminta hiipui keväällä -88 kun porukka alkoi siirtyä kuka minnekin: armeijaan, töihin tai jatko-opintoihin. Timo jatkoi laulajana Filthy Assessissa, joka toimi tuolloin erittäin aktiivisesti, ja sitten edelleen musiikkiopintoihin ja Helsinkiin.

Entä mitä tapahtui noille demokaseteille? Tätä monesti ihmettelimme myöhempinä vuosina: Jostakin kumman syystä nimittäin ainakin muutama omistamistamme kappaleista päätyi varastetuiksi eri yhteyksissä, ja muutkin ovat omistajiltaan jonnekin kadonneet.