Crime

(1985) Micke Björklöf (laulu), Antti Honkaharju (rummut), Esko Pouttu (kitara), Vesa Kangasluoma (basso), Veli-Matti Karhu (kitara)

Micke Björklöf muistelee:
Lapuan Latosaaren tanssiehtoorientojen lomassa tutustuin lapualaisiin soittajiin; Esko Pouttuun ja Antti Honkaharjuun. Taisin nähdä heidät alunperin siellä keikalla ja sitten olin käynyt juttusissa. Siinä talven mittaan tutustuttiin paremmin ja jossain vaiheessa istuttiin Eskon keltaisessa Morris Minissä. Jätkät soittivat Crimen demoja omista biiseistä mulle Latosaaren parkkipaikalla ja olin vaikuttunut. Heillä oli laulaja haussa ja menin sit sanomaan et oon halunnut kokeilla semmosta. Niinpä sitten kävi että hemmot pyysivät mukaan. Treenipaikkana toimi Lapuan Ritavuoren koulun kellari. Ohjelmisto koostui kokonaan bändin omasta biisimateriaalista. Tämä olikin eka kerta pystysolistina ja myös niin, että soitettiin vain omia biisejä. Se kyllä tuntui kieltämättä hienolta.

Ei meillä mitään varsinaista suunniteltua lavashowta ollut, mutta taustakangas logolla piti olla. Jonkinmoinen alkunauhakin tehtiin Oberheim synalla Jyrki Sippolan toimesta AMS-Studiolla, sellasta ihme pörinää. Oli ollut puhetta, että olis hienoa jos saatais suuren maailman malliin kunnon savuverhot keikan alkuun. Tuumasta toimeen - innokas touhuaja kun olin. Ei ollut kenelläkään näillä leveyksillä savukonetta… no eipä ollut meillä rahaakaan. Olin kuullut, että hiilihappojäällä tehty savu laskeutuu hienosta jalkoihin. No mistä helkutista semmosta saa... Pienen selvittelyn jälkeen oli suunta kohti Ilmajoen keinosiemennyslaitosta hiilihappojää kaupoille. Isot pojat olivat kertoneet, että kun kuumaan veteen laittaa niin komeesti savu laskeutuu. Laitettiin yläparvelle systeemit, yritettiin vissiin vähän liian isolla palalla ja suutari tuli, pieni olematon tussahdus, vähän niinku tupakista olis savurenkaan puhaltanut, se siitä savuverhosta!

Omalta osalta toteutui vain kolme keikkaa: 29.3. 1985 Lapuan Nuorisotalo, 14.4 1985 Rock-SM Seinäjoen Kauppaopistolla (muistoissa jotenkin erikoiset iltamat) ja 3.5 1985 Lapuan Nuorisotalo. Syksyä kohti bändin toiminta hiipui kuitenkin pikkuhiljaa ja homma kuivui vähin äänin kasaan. Myöhemmin tuosta ryhmästä muodostui suomenkielistä rokkia veivaava Jane.