Uristopaz

Makkonen (kitara ja laulu), Pikku (kitara, laulu), Esko (soolokitara), Igor (basso), Välly (koskettimet, haitari), Katja (piano, laulu), Arska (rummut)

...tarinaa odotellessa tässä arkistoartikkeli, Botnia Beat 1/1989

Mikä? Uristopaz? Nimi saattaa kuulostaa kummalliselta ensikuulemalla, mutta pian suusi toistaa nimeä yhtä luonnollisesti kuin sanaa ’’äiti”. Ja haluat ehdottomasti kuulla lisää. . .

Lapualla, Lakaluomalla, Latva-Teikarin Tapsan AIV-studiolla lymyilee kerrassaan merkillinen orkesteri. Iltaisin tämä pitkätukkaisten hulttioiden joukko kerääntyy rymistelemään erilaisilla ja -kokoisilla instrumenteilla studion kodikkaan öljykamiinan hohteeseen. Bändin sympaattiset muusikot tuntevat seuraavanlaisia nimityksiä: Makkonen , Pikku, Esko, Igor, Välly, Katja ja Arska.

Bändi on ollut kasassa vasta n. puoli vuotta, mutta näppärinä tyyppeinä ovat saaneet jo monenlaista aikaan. Keikkoja on tehty Lapualla noin kymmenkunta, tärkeimpänä niistä Latosaaressa tehty Juliet Jonesin lämmittelykeikka. Palaute keikoista on ollut melkein yksinomaan positiivista.

Biisien tekopuoli on jätetty Makkosen, Pikun ja osin Eskon hartioille. Tekstit kertovat yksilöistä, yhteiskunnasta, rakkaudesta, mistä milloinkin. Musiikillinen tyyli vaihtelee kantrista rockiin.