Kerberos / Hydra (1997-2000)

Mk1/Kerberos: Jyri ”Jykä” Lahti (laulu), Jukka ”Katte” Kattelus (kitarat), Antti ”AaKoo” Kujala (basso, taustalaulu), Juha Sillanpää (rummut)
Mk2/Hydra 1998-2000: Jyri ”Jykä” Lahti (laulu), Jukka ”Katte” Kattelus (kitarat, taustalaulu). Tero Nikkari (basso), Juha Koski (rummut)

Jykä muistelee:
Kaikennäköisten kummallisten törmäilyjen jälkeen, huomasin taas mielenkiinnon bändijuttuihin lopahtaneen ja/tai edelliset projektit olivat kuivuneet kasaan. Joskus '96/'97 aikoihin tulin törmänneeksi pitkästä aikaa vanhaan soittokämppäkaveriini Jukka Kattelukseen, joka oli paluumuuttanut Seinäjoelle.

Jukka oli hiljattain lopettanut Refreshmentsissä ja kun me molemmat diggailtiin ainakin jossain määrin samoja, outoja garage- ja muita ”rypistely”rock-vetoja, niin jossain vaiheessa päätettiin kokeilla, josko meidän yhteistyöstä tulisi jotain. Tulihan siitä!

Basistiksi tuli mm. Surf Club Turkey:ssa soittanut Antti ”AaKoo” Kujala! Paras basisti, jonka kanssa mä oon ikinä soittanut! Ja se ehti ja pystyi laulamaan taustojakin! Tehtiin muutama sellainen biisi joista mä olen edelleen ylpeä sekä muutama ihan perkeleen hyvä keikka!
Pari keikkaa kun oli tehty, joku tais tulla esittelemään jonkun klassista soittavan pumpun keikkajulistetta – PRKL! Kerberos! Nimi meni siis vaihtoon.

Hydra 1998-2000

Oltiin sitten välillä varmaan vuosi tekemättä bändinä yhtään mitään.Koottiin porukka uudella kokoonpanolla ja nimellä.

Juha Sillanpää vaihtui toiseen Juhaan – Koskeen. Molemmat mun luottorumpaleita vuosien saatossa. Täysin eri tyylisiä, mutta päteviä kumpikin. AaKoo haihtui vissiin noihin aikoihin toiselle puolelle Suomea. Nikkari tilalle. 

Aika vaan oli todella hankalaa bändijuttuihin: Jäsenillä oli töitä, pieniä lapsia ja talonrakennusta ja jos vaikka mitä! Oli aivan liian kivaa jäädä lauantai-iltana kotiin ja pitää muijaa tissistä kiinni, sen sijaan että olis lähtenyt soittokämpälle rumien ja hikisten jätkien kanssa. Biisien teko jäi ihan liikaa Katteluksen harteille...

Jälkeepäin ajatellen, tässä remmissä oli niin paljon virtaa ja muutenkin paljon hyvää, että on ihan helvetin harmi että tämä tuli tiensä päähän!

Ihan varma en noista vaiheista oo. Parikymmentä vuotta tapahtuneesta ja monta kokoonpanoa myöhemmin, muisti vaan pätkii.