Ktulu

Sami Ojanen (rummut), Mika Koivisto (basso), Mika Puska (laulu), Sami Tupiini (kitara)

Peräseinäjoen nuopparilla eli Dixin alakerrassa harjoitellut bändi, joka otti nimensä Metallican sanoituksesta. Yhtyeen alkusanat lausuttiin Kalajärvi soi 1986 -tapahtumassa. Omia englanninkielisiä kappaleita esittänyt kokoonpano teki jonkun verran keikkoja myös Peräseinäjoen ulkopuolella mm. Nurmossa Pää auki -kiertueella.

Mika Puska muistelee: Tuolla porukalla vedettiin perusheviä "hyvällä" englannin kielellä, osin hyvinkin vajavaisin taidoin, mutta riitti kun itseluottamus oli tapissa ja hauskaa oli.

Omia biisejä sentään väsättiin. Aiemmin vaikuttanut Gloria oli n. 80% sama kokoonpano. Se soitti suomalaisia covereita. Ktulun alkuperäiskokoonpanossa rumpuja soitti jonkin aikaa Petri Ortila, samoin hän palasi myöhemmin syntikkojen kanssa bändiin, jolloin itse jäin siitä pois ja bändi jatkoi jonkun aikaa instru-bändinä ennen lopullista kuoppaustaan.

Eipä siinä siivet kovin pitkälle kantaneet, eikä kellään riittänyt tarpeeksi nälkää pyrkiä eteenpäin, vaikka osalla porukasta olisi hyvinkin ollut rahkeita, allekirjoittaneella ei niinkään.

Itse näen suureksi syyksi toiminnan tyssäämiselle sen, että ympäriltä puuttuivat ihmiset jotka olisivat potkineet oikeaan suuntaan ja kannustaneet. Ilmapiiri ei ollut oikeinkaan kannustava tai hyväksyvä tuollaiselle harrastukselle. Toki itsestähän se eniten on kiinni. Paljon jäi hyviä muistoja tuolta ajalta.