Break

Kari Virkama (laulu), Peter Svanström (kitara), Ulf Viklund (kosketinsoittimet), Stig Nygård (basso), Kenneth Edfelt (rummut)

1981 perustettu kokoonpano, joka julkaisi nimeään kantavan debyytialbuminsa vuonna 1982. Yhtyeen toinen albumi, American Dream ilmestyi vuonna 1984.

Arkistoartikkeli. KEMU-lehti, syksy 1984.

Breakilla on unelma

Pietarsaari on kaupunki, jolla on rokkiperinnettä. Fantasia, St. Petersaari, Cirius ja muut bändit ovat menestyneet hyvin mm. rockin SM-skaboissa. Suuria tähtiä ei jeppisläisistä bändeistä ole kuitenkaan tullut, ellei tämä BREAK sitten...

BREAK on jo muutaman vuoden vanha kokoonpano, joka voitti vuosikymmenen alussa Jyrki Hämäläisen persoonaan liittyvän nuortenlehden järjestämän Rock-Kuningas -kisan. Bändi teki levyn, teki toisen, mutta se jokin oli vielä kateissa. Viime kesänä alkoi tapahtua. Breakin laulusolisti Kari Virkama tapasi hollantilaisen levytuottajan Tony Britnellin, joka kiinnostui pietarsaarelaisporukasta.

Asiat rullasivat hienosti ja marras - joulukuussa Break vieraili lähes kuukauden Hollannissa. Jakson aikana äänitettiin ja miksattiin Breakin älppäri ’’American Dream”. Levy ilmestyi Suomessa alkukesästä ja tähän mennessä se on julkaistu myös monissa muissa maissa Japania myöten. Levy sisältää amerikkalaistyylistä poppia, joka on tuotettu suuren maailman tyyliin. Ei ihme, sillä Tony Britnell on tuottanut mm. Shaken Stevens- ja Stars on 45-levyjä. Syntyykö Breakista vientiyhtye? Prosessi on vielä kesken.

Break on mahdollisuus nähdä elävänä Seinäjoella 26.10.1984, kun bändi esittelee näkemystään amerikkalaisesta unelmasta Aapon live -illassa. Lippu kannattaa ostaa etukäteen, jos haluaa varmistaa sisäänpääsyn. Tilaa on vain 150:lle.