Nylli Kick Ass’s

Nylli (kitara, laulu), Make (rummut), Kimmo (basso)

Arkistoartikkeli, Latvis/Botnia Beat 5/1989

Nylli Nylund tunnetaan parhaiten pietarsaarelaisen W.D.M. yhtyeen kitaristina. Nylli potkii yleisön perseelleen myös toisessa hieman projektiluonteisemmassa kokoonpanossa, joka kantaa outoa nimeä Nylli Kick Ass’s. Onko yhtye samaa verbisarjaa kuin Jesus Couldn’t Drum, Gene Loves Jezebel, Johnny Hates Jazz?

Kysymys sai selkeän vastauksen yhtyeen kolmannella keikalla Forte-yhdistyksen järjestämässä Rockpool illassa syyskuun loppupuolella.
- Oikeastaan tää nimi on nyt kirjoitettu väärin. Se kai pitäis olla Nylli Kick Asses, mutta me jätettiin ”e” pois, koska nyt ihmiset alkaa ihmetellä, että mikä toi tommonen on.
- Tää meidän juttu lähti käyntiin tuolla nuorisotalolla. Make (rummut) ja Kimmo (basso) soitteli sellasta Bon Jovi tyylistä heviä, mutta mä halusin opettaa niille hieman sitä mistä toi koko hevi juttu on alkanu... Creamia, Hendrixiä, Jeff Beckiä. . ., kertoilee Nylli, orkesterin isähahmo oudosti jeppis-murtaen. Nylli on kotoisin paikasta nimeltä Läplax, suomeksi Läplaks kirjaa tienviitta.

Nylli on pohjalaisen rock-kentän suuri hahmo, humoristi ja verbaaliakrobaatti. Seikka, joka todettiin Botnia Beatin toimiessa länsimaiden ensimmäisenä hc-viejänä Eestiin. (W.D.M. orkesterin keikka Eestin ylioppilaiden 25-vuotisjuhlilla päättyi totaalisen positiiviseen kaaokseen keskellä metsäaukeaa). Vaan takaisin tähän päivään.

Shockin’ by the Pool
Kieltämättä uskomattomalta N.K.A. yhtyeenkin keikka kuulosti. Soundi oli oikeaoppisen 60-luvun trion, joten Cream ja Experience staili sopi yhtyeelle. Nuori komppiryhmä oli tosin paikkapaikoin liiankin uudenkarhea, mutta selvitti keisinsä kunnialla. Itse Nylli oli kuin nuori leijona Jimi Hendrix. Sormet tanssivat tulisesti tilulilua otelaudalla ja hikinen show oli hallussa ejakulointieleitä myöden.

Tunnin setti käsitti standardien kuten Hey Joe, Sunshine of Your Love, Fire, All along the Watchtower lisäksi hieman vaarallisempaakin tavaraa kuten Badge, Voodoo Chile ja Allman Brothersin Whipping Post, joista kaksi viimeksi mainittua lukeutuvat allekirjoittaneen huisimpiin live-kokemuksiin. Vaikka tilulilusooloilu ylsi parhaimmillaan / pahimmillaan toisellekymmenelle minuutille oli keikka kokonaisuutenaan yhtä energinen kuten Pääkköset Maritzassa ja yhtä kovaääninen kuten Royals Isojoen Riihidiscossa kesällä 1976. Em. suureet riittänevät kuvaamaan yhtyeen rajuutta. Ja mikäli Miettinen vielä joskus klubeja järjestää ja haikailee cover-biisejä esittävän orkesterin perään olkoot se Nylli Kick Ass’s.

Vaan mikä on himoveneilijänä tunnetun Nyllin rock-unelma?
-Satan, kun olis sellainen iso kilpavene ja sen perässä vesisuksilla täydenkuun aikaan keskellä yötä ja tulis täysillä Born to be wild.

kuva & teksti: Latvis, Botnia Beat 5/1989