Plum

Liz (laulu), Zazza (kitara), Märd (koskettimet), Kimmo (laulu/basso), Höggi (rummut)

Arkistoartikkeli, Provinssirock 1997 festivaalilehti

’’Tuntuu siltä, että meidän musiikki on liian outoa. Ihmiset eivät tiedä miten siihen pitäisi suhtautua. Sitä on vaikea lokeroida, sille ei oikein tahdo löytää paikkaa. Ihmiset kuitenkin haluaa löytää jonkun lokeron ja se ei aina vastaa todellisuutta. Me ei olla pyritty mitenkään määrätietoisesti niveltämään meidän musiikkia mihinkään tiettyyn suuntaukseen, mutta nyt kun on tämä triphop-aalto niin ehkä tätä voisi kutsua vaikka triprockiksi, jossa herkkä ja rankka puoli on toivottavasti tasapainossa keskenään.”, kuvailee Plum itse itseään...

Plum on raikas poptuulahdus länsirannikolta, Pietarsaaresta. Vuoden 1997 helmikuussa ilmestyi Plumin uusi albumi Trike. Siltä marraskuussa ennakkoon julkaistu single Sleepy antoi jo ounastella minkälaista musiikkia on luvassa. Single oli vuodenvaihteessa kaksi kuukautta Radiomafian soittolistalla ja herätti runsaasti positiivista palautetta. Uudella albumilla Plum on selvästi täyttämässä kaikki siihen asetetut odotukset, ja herättää samalla lukuisia uusia.

Trike:ä valmisteltiin pitkään ja huolella, joten ei ole ihme, että siitä tuli onnistunut. Ensireaktiot mediassa ovat olleet erittäin innostuneita. Vuonna 1995 omakustanteena julkaistu esikoisalbumi My liver from loverpool herätti jo kiinnostusta, mutta nyt Plum näyttää todelliset kykynsä.

Kunnon livebändinä Plum on tehnyt keikkoja Oulusta Helsinkiin, Turusta Joensuuhun. Joukkoon mahtuu esiintymisiä lukuisilla festivaaleilla, sekä vuonna 1996 Radiomafian Rollercoast-kiertue. Kohokohtana oli kuitenkin huhtikuinen Tam-Tam France 96 -matka Bourgesiin, Ranskaan. Näillä kansainvälisestikin merkittävillä musiikkimessuilla Plum esiintyi kahdesti. Ranskan musiikkitelevisiokanava MCM tallensi koko ulkoilmakonsertin, ja lisäksi bändi soitti myös iltaklubissa.

Uuden albumin tiimoilta yhtye teki ensimmäisen USAn vierailunsa, kun se esiintyi South by Southwest Music and Media konferenssin yhteydessä Austinissa, Texasissa. ’’Meillä on selkeänä tavoitteena päästä ulkomaille enemmänkin. Kyllähän Suomessakin keikkoja tekee, mutta meidän kaltaisella vaihtoehtorockilla leipä jää turhan kapeaksi...” kertoo lukuisten kriitikkojenkin ylistämä Plum...

Teksti: Lari Paski, Provinssirock 1997 festivaalilehti