Duo Trebbio

Korkealaatuista suomalaista tanssimusiikkia esittävä Duo Trebbio on perustettu 1997. Viihteestä ovat vastuussa Kristian "Krisse" Wuorimaa (laulu ja musiikki) ja Matti "Masa" Mäenpää (laulu ja musiikki)

Matti Mäenpää ja Kristian Wuorimaa muistelevat:
Muinoin, kauan ennen kuin käsinlypsy tuli osaksi etelä-pohjalaisen maatilan päivärutiineja, eleli työtätekevän kansan parissa tunnettu, joskin visusti vaiettu ihmisryhmä, kylähullut. Nämä veikeät väkkäräsääret eivät piitanneet tilan töistä tuon taivaallista. He kuluttelivat aikaansa omissa oloissaan pohdiskellen milloin mitäkin kompaa tahi matemaattista pähkinää, jonka olivat päänvaivakseen saaneet. Ongelma ei ollut useinkaan suuren suuri, mutta perusteelliseen mietintään taipuvainen kylähullu saattoi puntaroida pientäkin seikkaa usein päiväkausia, ravinnotta. Viikkotolkulla mietittyään hän sitten kyllästyi ja hakeutui nälissään kaltaistensa seuraan. Jo pian alkoi rallatus raikua yli kirkonkylän! Mekastus kantautui järven yli ja matkallaan se herätteli kansaa aina pitäjän rajojen ulkopuolella saakka. Ai että he jaksoivat tanssia! Jalat iskivät lattiaan ja hanurin palkeet paukkuivat pimenevässä illassa. Sahti virtasi ja nuotiossa tirisi puolikas possu.

Pitkän linjan viihdeammattilaisina voimme todeta, että nerouden ja hulluuden raja on edelleen hiuksenhieno, kuin veteen piiretty viiva. Tanssimusiikki ei synny ainoastaan pitkäjännitteisen, yksinäisen sävellystyön tuloksena, vaan korkeatasoisen säveltaiteellisen kokonaisuuden luomiseen tarvitaan aina yleisö. Me olemme lähteneet rohkeasti kansan pariin ja tehneet poikkeuksellisen sinnikästä viihdytystyötä uramme alusta saakka. Raikuvat aplodit kannustavat meidät yhä uudelleen yleisömme eteen kuulemaan sen kaikkein arvokkaimman kiitoksen minkä artisti voi saada: ”Kiitos! Musiikkinne auttoi minut jälleen läpi huomisen”.


Kuvat: Latvis