Jaarli Padington (1997-2009)

Osku Ketola (laulu, viulu), Markus Ala-Kauhaluoma (kitara, laulu), Matti Järvikangas (basso, koskettimet, laulu), Tommi Luomanperä (kitara, laulu), Kari Laurila (rummut, laulu)

Arkistoartikkeli, Provinssirock 1998 festivaalilehti

Jaarli Padingtonin esikoissinglen julkistamistilaisuus pidettiin 23.1.1998 Helsingissä, Cafe Barockissa. Debyyttisinglen kappaleet ovat soineet hyvin sekä Ylen, että paikallisradioiden taajuuksilla. Yhtyeen pojat ovat päässeet kertomaan ajatuksiaan musiikista ja elämästä useiden mediavälineiden haastatteluissa. Miksi?

Koska... Jaarli Padingtonin musiikki tuo odotettua tuoreutta ja energiaa kotimaiseen musiikkitarjontaan. Tarkoin harkittu kokonaisuus koostuu mukaansatempaavista kappaleista, riehakkaasta lavaesiintymisestä, väreistä ja valosta, sekä raikkaasta yleisilmeestä, jotka pitävät kuulijan mielenkiinnon yllä moni-ilmeisyydellään. Harvinaisena vahvuutena Jaarlilla on huikea lauluvoima, sekä usein yleisön villitsevä irlantilaishenkinen viulu. Singleltä välittyvä aito soittamisen ilo ei ole jäänyt kuulijalta huomaamatta ja singlen saama palaute myös useilta alan ammattilaisilta on tullut miellyttävänä yllätyksenä koko Jaarlin tiimille.

Yhtyeen kaikki parikymppiset jäsenet ovat saaneet kasvaa Seinäjoen vireän musiikkielämän keskellä. Provinssirock, Tangomarkkinat sekä Seinäjoen aktiivinen elävän musiikin yhdistys (Selmu ry) ovat omalta osaltaan ohjanneet bändin jäsenet musiikkiopintoihin, sekä antaneet tärkeää tuntumaa musiikkibisnekseen.

Huhtikuun lopulla ilmestyneen Mut hulluks teet -videon käsikirjoitus on pääosiltaan yhtyeen solistin, Osku Ketolan käsialaa. Videolta välittyy yhtyeen iloja positiivisuus huomiota herättävässä visuaalisessa muodossa. Toukokuun lopulla ilmestyvä single jatkaa peruspositiivista linjaa; kahdesta kesähitistä toinen on yleisön odotusten mukaisesti vauhdikas viulukappale, ja toinen hieman 50-lukuun viittaava hyvän mielen aurinkokappale. Tulevan singlen kappaleista on neuvoteltu Ruotsiin myös englanninkieliset versiot.

Kesän jälkeen Jaarli Padington tulee julkaisemaan jo odotetun pitkäsoittolevyn, joka tulee olemaan pitkän ja rauhassa rakennetun yhteistyön tulos levymyyntilistoilla.


Kuvat: Kimmo Kujanpää