Jönesit

Olavi Ojala (kitara), Aki Paavola (basso), Jarmo Ojala (rummut), Juha Männikkö (kitara),

Huvi-ilmoittajille vaikeasti kirjoitettava Jönesit oli alkujaan 1974 trio Olavi Ojala (18v. kitara, laulu), Jarmo Ojala (17v, rummut) ja Aki Paavola (16v, basso). Sitten ryhmään liittyi Juha Männikkö (kitara) ja sit kohta eli 4.9.1975 tästä muodostuikin ensimmäinen Barock kokoonpano kun Männikön tilalle kitaraan tuli Sampo Kontunen.

Jamppe Ojala muistelee:
Tämä Jönesit oli mun eka yhtye. Ikää meillä oli 16, 17 ja 18 vuotta. Puolet ohjelmistosta oli omaa tuotantoa. Bändissä ei ollut lainkaa laulajaa. Oliskohan meillä ollut vain yksi keikka ilsuissa kun bändistä melko pian muodostui Barock.

Juha Männikkö muistelee:
Tuon Jönesit bändin nimen tarina menee näin. Ensin nimeksi piti tulla Rock Jönssit sitten päätettiin että pelkkä Jönssit. Seinäjoen yhteiskoulun talkkari Jussi Rannalla oli lintukoira nimeltä Jönssi. Jönssin koppi oli koulun päädyssä savupiipun kyljessä. Samassa paikassa oli myös luvallinen tupakkapaikka ja Jönssiä kamutettiin tupakilla käydessä. Meillä oli ensimmäinen keikka koululla ja ilmoituksen tekijä oli kirjoittanut nimen niin epäselvästi että se näytti nimeltä Jönesit... päätettiin sitten, että olkoon näin.

Kuvat: Olavi Ojalan ja Juha Männikön arkistosta