Sing Sing (1985-1987)

Tanjalotta Räikkä (laulu), Timo Ristilä (koskettimet), Joppe Palovaara (kitara), Antti Kortesniemi (rummut), Olli-Matti Oinonen (basso). Kortesniemen Antin jäädessä pois kokoonpanoon tuli mukaan Ari Saari.

Olli-Matti Oinonen muistelee: "Mä olin just 1985 muuttanut Tampereelta Seinäjoelle ja oltiin kaikki Seinäjoen kaupunginteatterissa töissä. Meillä oli hyvä meininki yhdessä niin päätettiin koittaa, saataisko bändi kokoon. Tanjalotta lauloi, Ristilä oli koskettimissa, Palovaaran Joppe kitarassa, Kortesniemen Antti rummuissa ja mä soitin bassoa. Olin Tampereella Ylioppilasteatterin ympyröissä soittanut ja tehnyt tekstejä Karitsan veri orkesterille, joten sieltä löytyi muutamia biisejä. Covereista oli mukana Work song, Siekkareiden Kanoottilaulu vai oliko se nyt Viimeinen mohikaani? Hyödynnettiin myös Erkki Auran musikaaleja Rami ja Monte Criston kreivi.

Sorsanpesällä maalattiin kasvot valkoiseksi ja lämpättiin Honey B & T-Bones yhtyettä. Jollain prätkäjuhlilla käytiin myös mutta yleisö oli jossain muualla dokaamassa ja painimassa. Soitettiin silti.

Sitten Kortesniemen Antti jäi pois ja tilalle tuli Ari Saari. Arska toi mukanaan uusia biisejä joihin minä tein tekstejä. Arskalla oli myös tärkeä opastava tai kouluttava osansa bändin eteen. Biisejä sovitettiin, minä sain tärkeitä bassotunteja ja bändin eteen tehtiin vähän töitäkin. Biisit alkoivat olla pääsääntöisesti omia, suomenkielistä omannäköistä rockia. Muutama keikkakin tehtiin mm. Rautatieläisten talon legendaarisessa Vappausjuhlassa ja Cumuluksessa käytiin vetämässä testikeikka jonkun tanssibändin väliajalla.Yleisöä oli maanantai iltana 3-4.

En oikein muista mihin bänditouhu hiipui. Alkoi olla töitä varsin paljon ja koko jengin yhteensaaminen alkoi olla hankalaa. Levy yhtiöön lähetettiin neljän biisin demo. Yhdestä oltiin jopa kiinnostuneita.

Bändin nimi oli Sing Sing. Nimi ei tarkoittanut mitään iloista laulamista vaan sai inspiraationsa New Yorkin osavaltion alueella sijainneesta vankilasta."


Kuvat: Laura Gröndahl