Gorkin puisto

Timppa Lehtola (kitara, laulu), Riley Kivistö (kitara, laulu), Sakke Latvala (basso, laulu) , Pasi Keho (rummut)

Arkistoartikkeli, Botnia Beat 3/1987

Neljä kiiltokuvapoikaa Timppa 21 v. , Riley 22 v. , Sakke 21 v. ja Pasi 20 v. muodostavat poprock-bändi Gorkin puiston. Tämä on se vaasalainen bändi, joka nousee lavalle lenkkarit jalassa; silloin harvoin kun se valtion poikaleirin kiireiltä ehtii.

- Treenattu ollaan hävyttömän vähän ja se näkyy siinä, ettei uusia biisejä kovin tiuhaan tahtiin synny. Aloitettiin homma periaatteessa noin vuosi sitten, keikkoja on ollut muutama, silloin aina kun se Isänmaalle sopii.

Gorkin Puisto teki hätäisen keikan mm. Kannukseen läänin bändikatselmukseen, joutui soittamaan kylmiltään 200 kilometrin ajomatkan turruttamana ja miksauksen ollessa vielä osittain hukassa.
- Bändimme sointi vaatii varsin puhtaat soundit, kuten pop-bändi yleensäkin vaatii. Jos lavalla ollessa itse kuulee, että soundit on paskat vaikuttaa se tottakai fiilikseenkin. Kunnon ränttärock’n’roll-bändiä pienet soundifibat taas ei stressaa niin paljoa.

Hiljaiselonsa aikana Gorkin Puisto on äänitellyt kuitenkin demonauhoja sitä mukaa, kun uusia biisejä on syntynyt. Tarjottiin kasetillinen myös kuuluisalle autotallibändien suojelijalle herra Miettiselle, joka peräti ennätti sanomaan positiivista palautetta new Torpedoes palstallaan Rumba-lehdessä (Rumba 7/87).
- Läänin bändikatselmus oli toteutuksena hyvä juttu. Bändihommissa kaipaa jatkuvasti puolueetonta kritiikkiä, kyllähän niitä olalletaputtelijoita aina riittää.

Gorkin Puisto treenaa erään ala-asteen yläluokkien tyttöjen vessan siimeksessä.
- Tosta vessasta saattaa mieleen tulla joku haiseva läävi kosteine vessanputkineen, mutta treenikämppä on todella loistokas.

Gorkin Puiston kanssa samassa kämpässä treenaa myös toinen keikkaileva tulevaisuuden lupaus: Yläluokkien Tytöt. Itse asiassa kaksi henkilöä Gorkin Puistosta soittaa myös Yläluokkien Tytöissä. Meiningiltään bändit ovat kuitenkin erilaisia: Tytöt soittavat reilua Problems-tyylistä katurockia.

Minkälainen paikkakunta Vaasa sitten on Gorkin Puisto -nimiselle bändille toimia ja edetä urallaan? Vaasastahan ei liiemmin ole kuuluisuuksia tullut: Wild Force, Kuutamo, Roots ja Jet Black taitavat olla niitä harvoja vinyylille päässeitä bändejä.
- Ennen Vaasassa bändien tilanne oli tosi surkee, ei ollut kaikille treenitiloja. Nykyään on monelle bändille löytynyt tilaa soittamiseen. Welmun Werstaalla treenaa ties miten monta bändiä, Präntööllä Saippiksella jokunen ja lisäksi kaupungin ostamalla Finlaysonin kiinteistöllä. Onhan sitten olemassa nämä autotallit. Jotain klubikeikkoja olis hyvä saada bändeille: Vaasassa on monta reipasta ja oivaa klubeihin sopivaa poppoota: Kuutamo, Rocko, Loko, Stuck Ups näin äkkiä mainitakseni.

Hukkuuko Gorkin Puisto monien muiden bändien tapaan unholan kalmistoon antaen vain jäsenilleen tyydytystä uurastuksestaan? Kuten monista muistakin pohjalaisista bändeistä, voimme myös Gorkin Puistosta todeta, että ainesta laajempaan tietoisuuteen olisi. Laajempaa tietoisuutta voimme kaikki olla yhdessä eteenpäin viemässä: annetaan toistenkin kuulla omia takapihojen rokkenrollmiehiä. Kun seuraavan kerran järjestetään jotain bileitä, tilataan sinne yksi pohjalainen rock-bändi. Ensi kerralla toivon mukaan Gorkin Puisto Vaasasta.

"Sadepilvet peittää hiljalleen taivaan, kuljen yksin autiota taivalta. On aivan pimeää en ketään vierellä nää, kuinka monta kilometrii oon yksin kävellyt ..."