Mikko Rintanen

Arkistoartikkeli. Vaasa Rokit 1992

Osoite: President Music, Helsinki

Jo nuorna miehenä Mikko Rintanen pääsi musiikin makuun. Jossain tuolla kahdeksan ikävuoden korvissa, ja siitä etiäpäin, hän sai koulutusta Vaasan Kuulaopistossa.

Ja jo kansakoulusta se bänditoimintakin pyörähti käyntiin. Eka yhtye oli nimeltään Hards ja Mikon lisäksi siinä musisoivat Juha Laurila sekä Timo Holm ja heti ekalla keikalla, Palosaaren kansakoulun kevätjuhlissa, sali oli täys. Tämän jälkeen vaasalaiskokoonpanoja on tasaisesti riittänyt esim. Argus ja Lord Action.
- Sitten rupes tuleen Supersuikkis juttuja, joka oli seinäjokelaisbändi ja sen riveissä pääsi jo maata kiertämään, selventää Mikko.

Melko pian tämän jälkeen tapahtui Ruotsiin muutto, josta Rintanen joutui pikaisesti palailemaan saadessaan pestin jo ennen uppoamistaan legendaariseksi muodostuneen Royalsin riveissä. Ennen hajoamista saatiin kuitenkin aikaseksi single, jonka säveltämiseen osallistui kosketinsoittaja Rintanenkin, sekä tuplalive, joka tänä päivänä alkaa olemaan melkoinen keräilyharvinaisuus; siis se ensimmäinen painos. Sitten hajoamisen myötä pikapaluu toiseen kotimaahan ja kohtapuoleen odottivat jälleen tositoimet tukholmalaisen North Connectionin riveissä. Tuotapikaa tehtiin myös singletaltiointi todellisella ammattitaidolla Skandinavian parhaassa Polarmerkin omistamassa studiossa missä megabändi Abbakin pani matskunsa kasaan.

Sinkun nimi oli Lägg dej ner pä gatan och dö ja oli tuo nyt sitten enteellistä tai ei, niin kohta levytyksen jälkeen yhteistyö kariutui.

Uutta potkua

Sitten mentiinkin hämyosastolle ja lujaa ja armeijan kautta back to Vaasa ja Ben Antell Bändin miehistöön. Purkitettiin Waters LP, jota myytiin huomattavasti enemmän Kanadassa ja USA:ssa kuin Skandinaviassa. Elettiin herran vuotta -83 ja lamasta ei ollut tietoakaan, kun seuraavana vuonna tuli taas lähtö Helsinkiin. Näyttelijätär Sue Lemström patisti Mikon teatteripianisti-keyboardistiksi ja siinäkin puuhassa lipsahti vuoden verran, ennekuin alkoi taas tuntumaan siltä että keikkabussiin on päästävä.

Manageri Lido Salonen hoitikin homman ja järkkäsi äijälle paikan Kirka Babitsinin silloisen heavyorkesterin vahvistukseksi.

Puolitoista vuotta siinäkin sitten humahti ja tultaessa vuoteen -88 alkoi niinsanottu hiljaisempi elo. Kotona ja tolleen. Toki Helsingin yöelämä kiehtoi edelleen ja erinäisten klubijamien merkeissä tuli aikaa vietetyksi. Tämän jälkeen, ei niin kovin kauan sitten, joskus -91 alkupuoliskolla, kovemman linjan rockjoukkue Havana Blacks otti maestro Rintaseen yhteyttä ja siitä sikisi nyt nähtävä ja kuultava yhteistyö.

-Ja studioon ollaan menossa, koska uusi materiaali täytyisi saada ikuistetuksi, päättää kosketinsoittaja Rintanen, jonka omimpaan alaan kuuluu myös kitarointi ja sun laulelu.

Teksti: Risto Jalonen


Super Suikkis, (1976). Rainer Påfs (roudari), Mikko Rintanen (koskettimet), Eija Hietakangas (basso), Hasse Hassinen (trumpetti), Jan Stolpe (kitara ja laulu), Helena Kaupinmäki nyk. Taijala (laulu), Jouko Blomberg (tenorisaksofon), Martti Jalava (saksofonit ja perkussiot), Rolf Kuula ja Paavo Lehtola istuvat rumpujensa takana.