The Slippers

Vuodet 63 – 67: Nalle Schauman (kitara), Pentti ”Pena” Valkeakari (rummut), Sakari ”Saku” Pohjoisaho (laulu/suomalaiset kipaleet, basso ajoittain), Rauli Toivio (basso), Matti Kemikoski (komppikitara, laulu/englanninkieliset kipaleet), Hasse Frantz (laulu), Håkan Nyman (koskettimet, laulu), Reigin Ingo (laulu, erikoisosuutena Los Paraguayos).

Nalle Schauman muistelee:
Dagge Pensarin lähdettyä The Saints kokoonpanosta The Wantons nimiseen bändiin, minä lähdin soolokitaristiksi The Slippersseihin. The Slippers harjoitteli OK kellaritiloissa ja soitimme jo 60-luvun keskivaiheilla paljolti samaa mitä Agentsit myöhemmin. Ohjelmisto oli rautalankapohjaista kansainvälistä poppia, Renegadesia, mutta myös tangoja. Suosituin biisi oli Kaipaan Sua ja Emma oli pitkään ohjelmistossa. Oltiin neljä kertaa The Renegadesien kanssa samalla keikalla ja myös Ohimennen TV-ohjelmassa Vaasasta.

Tilasimme yhtyeelle kovan 100 wattisen Selmer vahvistimen pilarikaiuttimilla ja meillä oli pitkään seudun kovimmat PA:t. Meillä oli myös keikkajulisteita, koska tanssijärjestäjät niitä vaativat ilmoitteluaan varten, mutta bändillä oli niin kova maine ettei sitä tarvinnut enää markkinoida 100 km säteellä Vaasasta. Keikoilla meillä oli oli yhtenäinen asu, kirkkaan vihreät puvut ja kirkkaan punaiset poolopaidat. Itsemyydyille keikoille mentiin lainapakettiautolla, Commerilla ja suurimman osan ajasta VW Kleinbussilla.

The Slippers voitti Seinäjoella I sijan 1965, hakattiin jopa The Wantonsit, jotka olivat ennakkosuosikit. Danny oli silloin tuomaristossa. Tuloksena pääsimme televisoituun pääkilpailuun jossa sijoituimme jaetulle II sijalle Renegadesien kappaleella Do The Shake. Tuomariston mielestä kopioimme Renegadesia liiankin tarkasti. PSO:n levytuottaja Martin Brushane kiinnitti meihin huomion ja kutsui meidät levyttämään kunhan meillä olisi oma biisi tehtynä. Syntyi Don’t you understand, jota ei sitten koskaan äänitettykään, mutta esitettiin keikoilla, eri sanoituksella joka kerta.

The Slippersissä soitin koko 60-luvun lopun, mutta pikku hiljaa rautalanka väistyi Beatlesien ja muiden rokkibändien tieltä. Armeijan jälkeen perustimme Stig Johans nimisen bändin, joka soitti ruotsalaista tanssimusiikkia.

The Slippres Tivolissa 1966