Vihan lapset

Shitsi (kitara, laulu), Namu (basso), Arska (kitara, laulu), Iso Pasi (rummut)

Odottaessamme Jarilta tarinaa miten hommassa kävi...
tässä arkistoartikkeli Botnia Beat 6/1989

Vihan Lapset noteerattiin alkuvuodesta 1989 alueemme parhaaksi yhtyeeksi Vaasan läänin alueen bändikatselmuksessa. Kyseisen tapahtuman johdosta yhtyeelle siunaantui hetkellinen rundi, josta voidaan mainita merkittävimpänä esiintymisenä Provinssirock keikka. Aloittelevan yhtyeen ura ei kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista, vaikka levytys onnistuisikin. Seuraavassa yhtyeen nokkamies Jari Helin avaa sanallista päiväkirjaansa. Onko rock-yhtyeen luotsaaminen kiusallinen stereotypia?

POHJANMAA-ROCK -89
Oliko voitolla mitään merkitystä? Rupesko tapahtumaan?
- Eräs nimeltä mainitsematon taho lupautui paiskimaan töitä bändin eteen jos mentäisiin ja voitettaisiin kyseinen finaali... Vaan eipä näkynyt ja kuulunut. Tosin huhupuheiden ja muiden puskaradioiden kautta kuultuna ei kyseinen taho enää saa varauksetonta odotustakaan.
- Muutama keikka oli Vaasassa ja oli itsensä tyrkytystä paikallislehdille ja radiolle.

- Provinssirock oli sateinen ja krapulainen sunnuntai-aamu kello 12. Huh-huh! Kukapa sitä jaksaisi innostua. Ehkä olisi pitänyt sittenkin yrittää pitää lippua korkeammalla ja puntti vipattamassa ajatellen tulevaa. Aneeminen yleisö ei tässä tapauksessa saanut yrittämään itsestään kaikkea. Siltikin - keikka mikä keikka, joku pitikin kuulemastaan.

TEE-SE-ITSE
Entäs Provinssin jälkeen? Ainakin Kuoleman kotka / Tähdenlento sinkku ilmestyi.
- Ei keikkoja, ei oikeastaan mitään muutakaan, lukuunottamatta sitä tärkeintä eli treenausta ja uskoa itseensä. Aivosoluissa kypsyi idea: vitut, tehdään se sitten itse, mitä turhaan odottaa muita tekemään sitä: Rock-single! Omilla rahoilla, omilla ehdoilla: avaus, demonstraatio, ehdotus, näyttö...
- Omien kättensä tulosta on aina mukava ihailla, tietyssä mielessä. Painos 625: medialle ja levy-yhtiölle tms. tahoille noin 100 ilmaisjakeluun, loput 500 on myyty, muutama vaivainen löytynee vielä BB:nkin lukijoille.
- Kuuntelevan yleisön kannalta myyntimäärä ilahduttaa, positiivista palautetta. Mutta se jokin taas puuttuu. Eli se suuremman yleisön tietoisuuteen pääsy. TS. levytyssopimus ja keikkajärjestäjä. Ehkä hetken odotus vielä ja sitten täytyy tehdä yksinkertaisesti parempi single, joka avaa lisää ovia. Tehdään sitten, mikäs siinä.

KUOLEMAN KOTKA
Oletteko tyytyväisiä sinkkuunne?
- Minihitiksi tätä biisiä uskaltanemme kehua (Soundi 11/89, Miettinen)
B-puolelta löytyvä Tähdenlento tekee itselleen hallaa olemalla liian pitkä. Asia on jo korjattu sekä puolitiehen jääneet sanat. Asiaa korjataan. Tosin kyseinen biisi antanee jotain suuntaa siitä mihinpäin kehitys meitä kuljettaa, elämänmyönteisempään ja rajumpaan ilmaisuun. Pullat ovat jo uunissa ajatellen tulevaa kakkossingleä.
- Bändin nimi on tukkinut portteja sen verran pahasti, että asia tuottanee vielä päänvaivaa. Katsotaan. Turha luulo, että tulemme ’’myymään itseämme” vääntäytymällä ajan henkeen. Joskohan tämäkin vertaus ymmärretään väärin?

1990?
Mitä tuo mukanaan uusi vuosikymmen?
- Uudenvuodenlupaukseksi sanottakoon, että ensi vuosikymmenen ensi vuoden kuluessa ängemme itsemme joka perkeleen rakoon, jos ei yhdessä yössä niin sitten hitaasti ja salakavalasti hiivimme tajuntaanne!

LOPUKSI
- Toivon mukaan tämä tilitys ei jätä ketään kylmäksi... Mielen valtaa tunne, että jotain on tehtävä. Ehkä joku käsittää meidät turhautuneiksi, katkeriksi, itserakkaiksi tms. Pohjimmiltaan on oma vikamme ettei suurempaa yleisöä ole vielä tavoitettu. Mutta vähästä emme lannistu - vaikeuksista voittoon, eli kuten sananlasku kertoo: vain tappion kautta käy voittajan tie!