The Flat

Heikki Lintala (kitarat, sähköbasso, huuliharput, laulu), Jussi Asu (kitarat, sähköbasso, koskettimet, laulu), Juha Finnilä (urut), Kari Takaneva (rummut, laulu), Olli Kangas (kitarat)

The Flat oli tyypillinen yhteiskoululaisten nuorisobändi ja sen nimi on Jussi Asun käsialaa perustuen sukunimien alkukirjaimiin. Yhtyeen perustivat Heikki Lintala ja Jussi Asu syksyllä 1967 Ylistaron Yhteiskoulussa.

Aluksi Heikki Lintala (kitarat, sähköbasso, huuliharput ja laulu) ja Jussi Asu (kitarat, sähköbasso, koskettimet ja laulu) esittivät kaksistaan sen aikaisia listahittejä. Nopeasti bändiin kuitenkin liittyivät yhteiskoululaiset Juha Finnilä (Hyryt eli hurisevat urut), Kari Takaneva (Lefima-rummut ja laulu) sekä Olli Kangas (Gibson-kitarat), tässä järjestyksessä.

Bändi esitti Ylistaron Yhteiskoulun illanvietoissa koti- ja ulkomaisia listahittejä - levyjen soiton lisäksi. Heikki Lintala ja Kari Takaneva lauloivat myös Ylistaron Yhteiskoulun kuorossa johtajanaan kanttori Arvo ”Aatu” Aarnio.

The Flat bändin toiminta hiipui kun perustajajäsen Heikki Lintala muutti ulkomaille kesällä 1969 ja rumpali Kari Takaneva liittyi Risto Oja-Lipastin yhtyeeseen, tilalle tuli yhteiskoululainen Esa Perälä.

Kaikki bändin jäsenet ovat vuosikymmenten varrella esiintyneet eri kokoonpanoissa aina näihin päiviin kuten Botnia Beat tietokannasta voidaan todeta.Yhtye treeneissä Ylistaron Yhteiskoululla 1968. Lefima-merkkisten rumpujen palikoissa Kari Takaneva, kotitekoisen lainabasson varressa Jussi Asu ja Jussin Höfner-merkkistä sähkökitaraa soittaa Olli Kangas. Kuvasta puuttuvat kosketinsoittaja Juha Finnilä ja basisti-kitaristi Heikki Lintala


Yhtye treeneissä Ylistaron Yhteiskoululla 1968. Lefima-merkkisten rumpujen palikoissa Kari Takaneva ja Höfner-merkkisen sähkökitaran varressa Jussi Asu. Kuvasta puuttuvat kosketinsoittaja Juha Finnilä, kitaristi Olli Kangas ja basisti-kitaristi Heikki Lintala