Elvis Breznev

MkI: Juhani Nisula kitara, laulu), Jukka Saarinen (laulu), Jukka Tanttari (kitara), Jukka Kuhalampi (basso, laulu), Vesa Tanttari (rummut)

MkII: Jukka Tanttari (kitara), Vesa Tanttari (rummut), Esko Takamäki (laulu), Jukka Kuhalampi (basso, taustalaulu), Juhani Nisula (kitara, taustalaulu)

Juhani Nisula muistelee:
Kun minä ja Tanttarin Vesku lähdettiin Barzasta muuttui sen bändin nimeksi Big Saarinen. Minä ja Vesa laitettiin siten Elvis Breznev Alavudella kasaan 1988. Kun sitten myös Saarisen Jukka lähti Big Saarisesta tuli hän Elvis Breznevin laulajaksi. Tämä alkuaikojen Elvis Breznev oli alkuaikoina ihan erilaista ja eri asenteella tehtyä touhua kuin mitä myöhempi Elvis Breznev. Tehtiin biisejä ihan simona ja Hanhiniemen Pauli teki tekstejä kun meistä kukaan ei osannut. Biisit olivat vähän ironisia tuon ajan hevimetallipullisteluun. Pärjättiin hyvin kaikenlaisissa kisoissa ja demoja tehtiin, mutta sitten solistille tuli muita kiinnostuksen kohteita. Laulusolistiksin tuli sitten Takamäen Esko. Sitten tehtiin eka LP Maumau Music labelille 1990. Tätä ennen tuli myös se kauhea Maumaun julkaisema Sauna-Räp sinkku... huhhuh... Alkuperäisversio biisistä oli huomattavasti parempi, se tehtiin vielä "vanhan" EB:n aikana Ylen Pasilan studiolla voitettuamme Leo Freemanin Rock-radiossa vetämän ohjelman demokisa. Palkinnoksi siis saatiin studioaikaa Ylelle ja siellä äänitettiin Sauna-Rapin lisäksi Seniilimies sekä Kahvia ja tupakkaa.

Ekan LP:n jälkeen päästiin sitten Polarvoxille ja niiltä tuli käskyä tehdä nopeasti mahdollisimman paljon uusia biisejä. Tehtiin sitten ainakin 30 uuttaa kappaletta joihin Esko teki äkkiä joitain demotekstejä kun levy-yhtiön painostuksesta piti mennä kovalla kiiruulla Finnvoxille tekemään levyä. Siinähän kävi sillai hassusti, että ne keskeneräiset demoteksti päätyivät levylle. Karmilan Mikko äänitti, tuotti ja miksasi levyn muutamassa päivässä. Kiire oli turhaa kun sitten se levy ilmestyi vasta yhdeksän kuukauden päästä kun oltiin sillä välillä tehty keikkaa hulluna ja soitettu näitä biisejä. Kun levy sitten vihdoin ilmestyi ja olisi oikeasti pitänyt niitä soittaa niin ei kiinnostanut enää yhtään vaikka keikkamestat olivat suurentuneet ja päästiin monille festareille soittamaan. Pesosen Markun Roxy-Viihde meitä myi. Levyraadissakin oltiin hyvällä menestyksellä ja koko Räikkärokin keikka tuli teeveestä. Levyllä on paikoitellen hyviä biisejä mutta ne tekstit... kauhean junttileiman siitä sai kun levyn kansikin oli sellainen kansitaiteilijan näkemys.

Kun Elvis Breznev sitten kuivui kasaan niin tein Takamäen Eskon kanssa lähinna duo-keikkoja, ennenkuin kehittyi Black Passat.


EB MkI. Kuva: Pasi Penttilä


EB MkII. Kuva: Tarmo Niemi