Black Passat

Juhani Nisula (kitara, laulu), Esko Takamäki (rummut, laulu), Juha Saarinen (basso, laulu)

Juhani Nisula muistelee:
Kun Elvis Breznev kuivui kasaan niin tein Takamäen Eskon kanssa lähinnä duo-keikkoja kunnes 1994/95 Saarisen Juha oli saanut Garage MC jätkiltä viestiä, että olisiko mitään vanhan liiton bändiä joka vetäisi Purplea, Zeppeliiniä yms. jytäohjelmistoa (mm. Strange Brew, Gonna Roll) motoristien tapahtumassa. Juha sitten kysyi multa kiinnostaako ja Esko tuli rumpuihin ja Juha bassoon ja tästä tuli Black Passat kun silloin Black Sabbath oli Provinssissa. Laitettiin vielä nimen perään Blues, että porukka tiesi että on musasta kyse. Blues sitten jätettiin myöhemmin nimestä pois kun meitä luultiin nimen perusteella blues-bändiksi.

Tämä kokoonpanohan sitten toimi kertakaikkiaan hyvin. Pari omakustanne levyä tehtiin, Demos And Bizarres 2002 ja Fart, Sweat And Beer 2005. Kun triokokoonpanolla ja suhteellisen pienillä kamoilla kierrettiin itse roudaten ja miksaten niin touhussa oli jotain järkeäkin. Stage Music Artistit -ohjelmatoimisto myi ja sitä keikkaa oli aivan saatanasti, parhaimmilaan tai pahimmillaan oli vuodessa toistasataa keikkaa, ei varmaan tästä maasta löydy keikkapaikkaa jossa ei oltaisi oltu. Siinähän kävi sitten niin että menin aivan piippuun. Lopulta oli pakko mennä vastaanotolle ja pitkä sairasloma siitä tuli hulluntabletteja syöden. Mutta siitä selvittiin ja toivuttiin ja tämän jälkeen vähennettiin keikkoja radikaalisti.

Muutetuani Helsinkiin muutamaksi vuodeksi yhtye jäi telakalle, mutta muutettuani Helsingistä takaisin Seinäjoelle on Black Passat ryhtynyt jälleen keikkailemaan.


Kuva: Hermanni Saresma