Strange Lovehouse

Sirkku Sartoneva (laulu), Soili Harjaluoma (laulu), Jussi ”Rotta” Heiniluoma (kitara, laulu), Jarmo ”Jallu” Kortesmaa (basso), Hannu Kohtamäki (rummut).

Mein Kampfin kanssa ajallisesti osittain päällekkäin toimi hipimpi Strange Lovehouse, joka käynnistyi 1987. Olin tehnyt pari biisiä englanniksi (kantripunkhenkisen Dead Boyn ja kieroutuneella sanoituksella varustetun My love is deadin). Rumpalina toimi luonnollisesti Mein Kampfin Hannu ja basistiksi ilmoittautui meitä hieman nuorempi, mutta kitaraa jo Action Zero-bändissä soittanut Jarmo ”Jallu” Kortesmaa. Laulutonttia minun lisäkseni jakoi Hannun morsio Sirkku Sartoneva kaverinsa Soili Harjaluoman kanssa.

Naiset päättelimme kyvykkäiksi laulamaan, koska he lauloivat nuorista naisista koostuneessa paikallisen kanttorin vetämässä Amorare-ryhmässä.

Olin ystävystynyt goottibändi Dorian Grayn primus motorin ja Noitalinna Huraan miksaajan Juha Kasken kanssa. Hän oli tehnyt joitain Dorian Grayn äänityksiä Alahärmässä (paikkakunnasta en ole varma – kuka noita huuruisia vanhan ajan rokkivuosia muistaa) sijaitsevassa autotallistudiossa, jossa oli oikein 16-raitainen nauhuri. Hänen mukaansa ei ole järkeä tehdä nauhaa studion omistajan kanssa, mutta hän voi tulla äänittämään ja vähän tuottamaankin demoamme.

Äänitimme siellä ehkä neljä biisiä: Mr. Spaceman-, My love is dead- ja Welcome to My darkland-biisit olivat ainakin mukana.

Lähetimme kasettiversion demosta Rumban demopalstalle. Yllätykseksemme Miettinen ylisti nauhaa ja luonnehti musiikkiamme kantripunkiksi ja psykedeeliseksi popiksi. Rumpali Hannua hän kehui varsinaiseksi teinitornadoksi. Hän tosin oli bändin toiseksi vanhin jäsen, ja lähempänä teiniyttä olin minä ja erityisesti basisti Jallu.

Esiintymisiä teimme lähialueella: Karvia, Honkajoki, Parkano... Yhtye toimi 1987 – 1989.

Ja matka jatkui. Seuraavaksi syntyi Mama & The Darkbreakers