Dust Sailors

Trash Gang: Pertti Taipalus (kitara, laulu), Janne Mäki-Turja (basso, laulu, rummut), Teijo Korkola (rummut, basso)

Dust Sailors: Pertti Taipalus (kitara, laulu), Janne Mäki-Turja (basso, laulu, rummut), Mikko Koivuluoma (rummut, basso)

Janne Mäki-Turja muistelee:
Dust Sailorsia edelsi Trash Gang, joskus 1987-89 aikoihin. Roskajengissä soittivat Pertti Taipalus, Janne Mäki-Turja ja Teijo Korkola. Soitimme melkein pelkästään lainabiisejä: Sonicsia, Crampsia, Sonic Youthia ja Stoogesia. Eli räimivää autotallirokkia pienellä artsy-twistillä. Treenailtiin Valse Tristen kamoilla ja treenikämpässä Nikolaintiellä. Armeijaan ja opiskelemaan lähdöt sitten aiheuttivat Trash Gangin hiipumisen.

Vuoden parin päästä noin vuonna 1990 Janne ja Pertti päätyivät taas treenikämpälle. Pertti kitarassa, Janne rummuissa ja Valse Tristestä napattu Mikko Koivuluoma bassossa. Nimeksi valikoitui Dust Sailors, joka napattiin And Also The Treesin levyltä. Tehtiin omia biisejä ja soitettiin Trash Gangin aikana jo mukana olleiden lainakappaleiden lisäksi ainakin Electric Eelsin ”Agitated” ja Chromen ”Perfumed Metal”. Sub Popin bändejä oli kuunneltu, joten poljento oli hieman aikaisempaa raskaampi ja kitarasoolot pitkiä. Myös wah wah oli ahkerassa käytössä. Kai se musiikki oli jotain uuspsykedeliaa ennemmin kuin grungea.

Kolmen biisin demo tehtiin tutun neliraitahepun avustuksella, ja sitä ollaan yritetty löytää jälkeenpäin arkistoista kissojen ja koirien avulla, huonoin tuloksin. Se on harmi, sillä ainakin ne kaksi omaa biisiä olivat aivan kelvollista räimettä. Dust Sailors hiipui sitten viimeistään siinä vaiheessa kun mulla alkoi Valse Triste ja Can Can Heads kiireet painaa päälle.