Niska väsyy

Jukka Riitaluoma (kitara, laulu), Pasi Tuovinen (basso), Jukka Mänty-Sorvari (rummut, laulu)

Jukka Riitaluoma muistelee:
Loppuvuodesta 1983 Sacred Cows kuopattiin kun Jari Haapamäki sai lähteä basson varresta. Frogley, Pasi Tuovinen ja minä muodostetiin Niska Väsyy. Kauhajoen Nuorisotalolla eli Räimiksellä harjoiteltiin. Vedettiin mun ja Pasin biisejä Latviksen teksteihin aluksi aika paljon ennenkuin aloin sanoittamaan.

Käytiin Aholan AMS-studiolla, joka siihen aikaan sijaitsi hänen kotitalossaan, kera vanhempien. Yksi huone oli soittotilana ja miksaus tapahtui keittiössä. Demo syntyi 17.12.1983, mukana fonissa oli Jussi ”Annan veli” Erikkson ja aivan kännissä. Ei me muutkaan kauheesti perässä oltu. Kimmon vanhemmat ihmetteli menoa. Demolle tarttui biisit Ruumisautorock, Sä mikset mua huomaa, Teetä ja sympatiaa, Mustat Joutsenet (nopea versio) ja Peto.

Bändin nimi vaihtui tiuhaan tähän aikaan. Meillä oli treenit perjantaina ja pojat meni baariin. Lauantaina tulin takaisin treeneihin ja nimi oli vaihtunut kosteassa yössä. Jossain kohtaa mukaan tuli basisti Jukka Ojala ja rumpaleita kävi kääntymässä iso liuta. Nimi vakiintui muotoon Skädäm.