Noidankehä

Pasi Tuovinen (kitara), Jukka Mänty-Sorvari (rummut, laulu), Esa Hautala (kitara), Jarmo Rantala (basso)
Alkujaan bassossa oli Seppo "Vände" Vainionpää.

Esa Hautala muistelee:
Uudet tuulet puhaltelivat kesällä 1981. Mänty-Sorvarin Jukka (rummut, laulu) ja Tuovisen Pasi (kitara) alkoivat viritellä Kasa piikkejä yhtyeen jälkeen uutta projektia, joka sai nimen Noidankehä. Edellämainittujen lisäksi siinä olivat minä kitarassa ja Vainionpään Seppo bassossa. Myöhemmin bassoon vaihtui Jarmo Rantala. Noidankehässä oli jo yritystä niin biiseissä, kun soittotatsissa muutenkin. Kävimme ainakin kahdet Rock-SM karsinnat läpi, jotka olivat Seinäjoella ja Vaasassa.

Suikin Botniasound studiolla käytiin Seinäjoella ja saatiin kuusi biisiä narulle. Rakkauden ranta, Rokunelma, Matkalla tuntemattomaan, Saastetta, Luoksein jää ja Vuosi sodan. Kaikkin sanat otettiin Latviksen sanoitusmapista, sävellyksistä vastasivat Jukka ja Pasi ja bändillä sovitettiin

Kun Alavuden nuorisoseuralla oli syksyn avajaiset 3.10.1981 niin Noidankehä pääsi The Ronski Gangin lämppäriksi. Ronski Gangilla oli hienot valot ja savut, jotka tehtiin vesihöyryllä. Kun Pave Maijanen oli perunut Keuruulta keikan niin Ronski lähti paikkaamaan ja soittojärjestys meni uusiksi. Noidankehä aloitti ja Ronski soitti yhden pitkän setin ja me jatkoimme vielä toisella setillä illan loppuun. Lähtiessään Sjöblom sanoi roudareille, että "näille sitten vaan perusvalot eikä muuta." Ronski lähti ja roudarit laittoivat kaikki peliin mitä Gangiltä löytyi, savut ja valot. Oli hieno ja märkä keikka kun se savuhan tehtiin vesihöyrystä. Käytiin myös Seinäjoella KEMUn järjestämällä keikalla Kari Peitsamon lämmittelijänä. Holle Holopainen puffasi tätä Rockradiossakin. Oli hieno kuulla bändin nimi mainittavan oikeen ratiossa.

Noidankehään päättyi sillä erää soitot Jukan, Pasin, Harrin ja Sepon kanssa. Pasi ja Seppo lähtivät armeijaan 1983. Jukkahan siellä oli ollut jo pidempään soitto-oppilaana 16-vuotiaasta alkaen. Minä ja Harri lähdettiin armeijaan vuonna 1984. Vuonna 1985 Frogley, Pasi, Örtzi, Eppu ja Rockheart polkaisivat Skädämin käyntiin, joka onkin sitten ihan toinen juttu.


Kauhajoen Kauppaoppilaitos oli myös keikkapaikkana mainio. Kuva vuodelta 1982. Vasemmalta Esa Hautala, Seppo ”Vände”Vainionpää, Pasi Tuovinen ja Jukka Mänty-Sorvari


Bänditreenit Mänty-Sorvarin kanalassa. Takana Pasi Tuovinen, Seppo Vainionpää,Esa Hautala ja edessä Esa Nevala. Jostain syystä kuvaajaksi valikoitui Jukka Mänty-Sorvari.