The Bloody Fucks

Ann-Kristin Hammar (laulu), Jarmo "Latvis" Latva-Äijö (kitara, huuliharppu), Jyrki "J-J" Haapala (kitara), Markku Haapala (rummut), Jyrki Riihonen (basso)

Jyrki Haapala muistelee:
Ensimmäisen kerran koskin kitaraan joskus 1975 kyläillessäni Latva-Äijön Jarmon luona. Latviksen isä oli jostain ostanut vanhan akustisen kitaran, joka sattui silloin olemaan sellaisessa vireessä, että melkein sai I will stay:n alun soitettua Sepi Kumpulais-tyyliin. Siitä innostuneena sain kinuttua myös itselleni kitaran. Akustista mentiin Seinäjoelle ostamaan 1976, mutta menin samantien sähkökitaraosastolle. Maya merkkisen sähkökitaran sai halvalla kun siitä oli maali lähtenyt yhdestä kohdasta. Ensimmäisenä vahvistimena toimi vanha Asa-radio.

Kitaransoittoa opeteltiin sitten vähän porukalla; joku keksi jotain ja näytti sitten muille. Suurimpana vaikuttajana minulle oli kuitenkin Ketolan Timo. Hän oli jo varhain erittäin hyvä soittaja ja opetti minulle paljon.

Jarmo "Latvis" Latva-Äijö muistelee:
Yhtyeen jäljet johtavat Päntäneen Nirvankylään, jossa Haapalan Jyrkin kanssa ryhdyttiin metelöimään heti 70-luvun puolivälin jälkeen. Tuolla "navettabändillä" (harjoiteltiin navetan köökissä eli karjakeittiössä) ei tainnut olla koskaan mitään nimeä, mutta olin kouluvihkojen reunoihin aina piirrellyt kitarankuvia ja kaikenlaisia bändinimiä. Keksimiäni olivat ainakin The Pöt, Liisan Moonikset, Orpo Jämänpyytäjä, Lehemä!, 3 Chords and The Thruth, Brand-New Generation, Satisfaction Guaranteed, Dali Van Gogh, Mons Veneris, Penis Erectus Entertainment Limited, The Bloody Fucks yms. puberteettihommaa kun digattiin alkuaikojen Sleepy Sleepersiä.

Kun käytiin koulua kirkolla n. 15 kilometrin päässä niin oltiin tutustuttu muutamiin harrastajiin ja perustettiin bändi joskus vuoden 1978 puolella. Tarkalleen en muista miten ryhmä syntyi, joskin osa meistä oli samalla luokalla. Treenitila oli kirkonkylän keskustassa Haapalan Markun kodin kellarissa, josta monikin kauhajokinen yhtye silloin sikisi. En oikein muista miten kuljin treeneissä kirkolla. Usein kyllä liftasin nuo matkat Heittolan risteyksestä, jonne piti ensin kävellä kitara pussukassa reilu pari kilometriä. Into oli kova.

Kun saatiin koululle eka keikka niin ehdotin bändille The Bloody Fucks nimeä. Olin vähän aiemmin joutunut säestämään tuskanhikisenä akustisella kitaralla koululuokalle silloista Rexin Puhtaat purjeet pikkuhittiä ja varmaan päätin, että nyt ei sit enää pyydetä säestämään mitään. Niin kävikin. Oltiin sitten The Bloody Fucks - jengi odotti varmaan nimen perusteella jotain kauheeta punkkia tai heviä, mutta oltiin siisti cover-bändi yhtenäisin esiintymisasuin. Harvoin on bändin nimellä ja sen esittämällä musiikilla ollut yhtä suurta ristiriitaa. Meille nimestä ei ollut ongelmaa, mutta joillekin oli. Opettaja Lyly-Yrjänäinen repi hienot piirtämäni B.F. julisteet koulun seiniltä ja Bingo-Jussiksi nimetty opettaja keskeytti kerran meidän keikan kun soitettiin "liian lujaa". Oltiinkin sitten nimellä The Deathlike Silence.

Suavea tosiaan vedettiin lettiin ja nailonpaidat päälle ja seteissämme oli tosiaan kaikenlaisia rokkiklassikoita, monia joita olin J-J:n ja Nirvankylän ja Päntälän poikien (mm. Yli-Kullaan Erkki, Koiviston Jukka, Luoma-Nirvan Mikko, Ketolan Timo) kanssa soitelleet. Muistan ainakin seuraavat: Cadillac, Shakin' all over, Hippy Hippy Shake, Se jokin sinulla on, Luonas kai olla saan, Have you ever seen the rain, The House Of The Rising Sun, I will stay, Eight days a week, I saw her standing there, All my loving, Bad to me, Egyptian Reggae ja ainakin kerran lauloin Cat Stevensin Wild Worldin punk-tyyliin ja olisikohan ollut myös Stop the music, Nainen tummissa. Soitettiin instrumentaaleina ainakin Walk don't run ja In the mood Hurriganes tyyliin, Pipeline... ja loppuaikoina harjoiteltiin Virtasen Lolita, Eppujen Akun tehdas ja Tahdon rakastella Sinua yms.

Tuo kuva on helmikuulta 1979. Se mihin bändi lopahti en muista, mitään riitoja ei ollut. Uskoakseni omalta osaltani se jotenkin vaan jäi kun aloin vakavammin seurustella ja tuli lukioaika. Ann-Kristin jatkoi tanssibändin solistina ja Jyrkit kavereineen perustivat sitten Sleepy Sleepers cover-bändin nimeltä The Shits. Riihosen Jyrki soitteli myös Red Dragon-yhtyeessä Ja Haapalan Markku kehitteli kellarissa Tuovisen Pasin kanssa Skädämin esiasteena pidettävän Kasa piikkejä ryhmän. En toki itsekään täysin luopunut rämpyttelystä vaan aloin tehdä teksteihini omia biisejä trubaduurina ja hyppäsin keskustan Räimiskä nuorisotalolla jammailemassa erinäisien tyyppien kanssa ja syntyi Satisfaction Guaranteed Järjestysmiehet kokoonpanon pohjalle.


Latvis, Make, Ann-Kristin, J-J, Jyrki. Kuva: Eija Koivisto