Satisfaction Guaranteed

Erkki Yli-Kullas (basso), Juha Kalliomaa (rummut), Jarmo "Latvis" Latva-Äijö (kitara, huuliharppu)

Jarmo "Latvis" Latva-Äijö muistelee:
The Bloody Fucks yhtyeen hiivutua kaivoin mapistani toisen keksimäni bändinimen. Satisfaction Guaranteed kokoonpanon tarkka syntyhistoria on muististani kadonnut - taidettiin ensin kokeilla Järjestysmiehet nimellä.

Yli-Kullaan Erkki oli kaverini jo kansakouluajoilta samalta kylältä. Erkin luona kävin usein myös kuuntelemassa hyvää musaa ja jotain musisointiakin harrastettiin kahdestaan heidän vintillä. Välillä Erkin äiti antoi alakerrasta palautetta blues-soitostamme "Kuin kissaa vedettäisiin". Kalliomaan Juha oli taasen Erkin kaveri ja tuttuni nuorisotalo Räimiksen jamittelu kokoonpanoista. Näin lyhytikäinen trio syntyi kun oli keikkakin tarjolla.

Emme tainneet tehdä kuin kaksi keikkaa, nuorisotalo Räimiksen alakerrassa ja sitten koulun salissa The Shits ja Cocaine yhtyeiden kanssa. Muistaakseni emme oikein koskaan harjoitelleet yhdessä, mutta silti setissä oli Creamin ja Royalsin innoittamina mm. Sunshine of your love, Badge, Dancing in the street, Knockin' on heaven's door ja taisi olla myös bändiämme kuvaava avuton biisi, Helpless, repertuaarissa. Ei paljon päätä pakottanut. Olisipa hauska(?) kuulla miltä kuulostimme, emme varmaankaan täyttäneet bändin nimen asettamia vaatimuksia .

Sitten siinä painoi päälle ylioppilaskirjoitukset, seurustelusuhteet yms. parempaa ajankulua ja yhtye hiipui yhtä nopeasti kuin oli syntynytkin. Juha soitti tuossa vaiheessa myös The Shits kokoonpanossa ennekuin muutti Vaasaan ja Erkki jatkoi soittelua erinäisissä yhteyksissä.

Itse jatkoin yksikseni omien tekstien ja biisien rustailua ja esittämistä akustisen kitaran ja huuliharpun kera. Seuraavan kerran esiinnyin bändin kanssa vasta viisi vuotta myöhemmin kasatessani The Band Of No Return bändin.


Helmikuussa 1980. Latvis, Erkki ja Juha näkymättömissä.