Fogg

Kokoonpano 1975 – 1976:
Juhani Syrjälä (kitara, laulu), Jukka Lähdesmäki (piano, urut, akustinen kitara, laulu), Ari Mäenpää (basso), Ari Koivulahti (rummut, huilu, laulu)

Juhani Syrjälä muistelee:
Perustin Fogg-yhtyeen alkusyksystä 1975. Samalla jäin pois hänen Leipänsä -yhtyeestä ja siirryin rumpalista Fogg-yhtyeen kitaristiksi ja laulajaksi.

Ohjelmistomme koostui pääosin 1970-luvun alkupuolen englanninkielisestä pop- ja rock-musiikista. Koska olin bändin perustaja ja liideri, valitsin ohjelmistoon kappaleita, jotka kuulostivat hyviltä ja joita pystyimme soittamaan.

Ohjelmistossa oli muistikuvani mukaan kappaleita mm. seuraavilta bändeiltä / artisteilta: Eric Clapton, Lindisfarne, Strawbs, Manfred Mann´s Earth Band, 10cc, The Beatles, Eagles, The Allman Brothers Band, Wigwam ja Yes.

Äänitimme myös pari tekemääni kappaletta Kuortaneen kansalaiskoulun kellaritiloissa olevassa treenikämpässä, jonka basistimme Ari Mäenpään isä Pentti Mäenpää järjesti ja rakensi.

Treenasimme säännöllisesti joka viikko, mutta keikoista muistan vain pari esiintymistä koulujen bileissä Kuortaneen ja Alavuden Nuorisoseuroilla. Yritimme saada enemmän keikkoja pystyäksemme maksamaan lainarahalla hankittuja soittolaitteita , mutta ohjelmistomme osoittautui ehkä hieman liian ”progressiiviseksi”, joten keikkoja siunaantui vähän.

Kävin Ari Mäenpään kanssa Seinäjoella eräässä ohjelmatoimistossa neuvottelemassa mahdollisuuksista keikkojen saamiseksi, mutta soittamamme musiikki oli ohjelmatoimiston edustajan mielestä sellaista, että keikkoja olisi ollut vaikea saada myytyä.

Fogg tuli toiseksi Etelä-Pohjanmaan itäisen alueen kulttuurikilpailuissa Alavudella 15.2.1976. (ks. liite). Kävimme myös rock-yhtyeiden SM-kisojen aluekarsinnassa Vaasassa. Tultiin kuudenneksi.


Juhani Syrjälä (kitara, laulu), Jukka Lähdesmäki (piano, urut, akustinen kitara, laulu), Ari Mäenpää (basso), Ari Koivulahti (rummut, huilu, laulu)


Kuvat: Juha Aho-Pynttäri