Blizzard

Mk I : Raimo Lähteenmaa (laulu), Jukka Riitaluoma (kitara, laulu), Olli Jouppila (basso), Seppo Kankaanpää (rummut)
Mk II : Raimo Lähteenmaa (laulu), Jukka Riitaluoma (kitara, laulu), Olli Jouppila (basso), Petri Hoiska (rummut)
Mk III: Jorma Vainionpää (kitara, laulu), Jukka Riitaluoma (kitara, laulu), Pasi Vuolle (basso), Petri Hoiska (rummut. Rummuissa aivan satunnaisesti myös Matti Haapala)
Mk IV: Jorma Vainionpää (kitara, laulu), Jukka Riitaluoma (kitara, laulu), Jari Haapamäki (basso), Ari Ahonen (rummut)

Olli Jouppila muistelee:
Kun Roadrunner yhtye lopetti noin 1979-1980 vuodenvaihteessa laitoin oitis Kurikka-lehteen ja alueen kauppojen ilmoitustauluille "etsitään rockbändiin laulajaa ja kitaristia tai basistia jne. " kyselyjä.

Niihin tuli vastauksia Ilmajoelta ja Koskenkorvalta. Raimo Lähteenmaa oli erittäin innokkaasti asialla ja sanoi, että hänellä olisi puhuttuna kitaristikin, joka paljastui Jukka Riitaluomaksi.

Minä ja toinen ex-Roadrunner Seppo Kankaanpää päädyimme tähän Lähteenmaa - Riitaluoma pariin, pitkälti siksi, että asuivat aika lähellä ja kokemus oli osoittanut muita bändejä ja harrastusporukoita seuratessa, että alkuinnostuksen jälkeen hiemankaan hankala matka treeneihin muodostuu pian rasitteeksi ja homma vaikeutuu. Varsinkin talviaikana, kun auto puuttui monelta.

Toki olin huomannut Riitaluoman myös hyväksi soittajaksi Kurja punk-bändissä, jossa hän ennen soitti ja sekin vaikutti paljon.

Ensimmäisissä treeneissä aivan alkuvuodesta 1980 kokoonpanoksi muodostui täten Riitaluoma kitarassa, koska oli parempi kitaristi kuin minä, minä tartuin bassoon. Raimo Lähteenmaa oli laulussa ja Seppo Kankaanpää rummuissa. Kun huomasimme, että meitä kaikkia yhdisti mieltymys heviin, sai Roadrunner aikainen Ramones-tyyli jäädä ja kokoonpanon nimeksi tuli Blizzard ja musiikki muuttui selvästi aiempaa raskaammaksi.

Kevättalvi 1980 treenailtiin ja tehtiin omia biisejä. Eka keikka oli Kurikassa toukokuussa 1980 kun oli jokin nuorison kevätdisco, jonka kaupunki järjesti. Bändejä oli useita ja kaikille aikaa soittaa vain muutama biisi. Paikallislehti oli paikalla ja paheksui käyttämäämme volumea, julkaisten jopa kuvan katsomon eturivistä, jossa nuorimmat kuulijat istuivat kädet korvilla. Meistä bändinä ei ollut lehdessä kuvaa.

Blizzard kokoonpanot vaihtuilivat välillä aika hurjaakin vauhtia ja kohta rummuissa oli Petri Hoiska, joka vaihtui Matti Haapalaan ja siitä Ari Ahoseen. Hoiska ja Ahonen olivat pisimpään mukana. Kun käteni operoitiin, tuli bassoon tilalleni Pasi Vuolle.

Bändi ei käynyt koskaan studiolla, vaikka treenidemoja tehtiin paljon. Videotellenteita kyllä löytyy kaksistakin treeneistä ja keikkoja tehtiin.

Blizzard loppui 1983 keväällä, kun armeija kutsui yhtä ja toista ja Riitaluoma lähti Haapämäen kanssa jossain vaiheessa Kauhajoen suuntaan soittelemaan Sacred Cows ryhmään ja Haapämäelläkin oli armeija joskus niihin samoihin aikoihin ja Riitaluomalla pian myös. Sekaista aikaa, huomaan. Kun hyvä treenipaikkakin menetettiin oli se viimeinen niitti Blizzard tarinaan.

Toukokuussa 1984 aloin rakentamaan täysin puhtaalta pöydältä Cromwell kokoonpanoa. Se onkin tyystin eri tarina.


MkI


MkII


MkIII