Release

Kari Mäkiranta (koskettimet), Ari Kivistö (kitara), Jussi Autio (rummut).
Hieman myöhemmin kokoonpanoon liittyvät Timo Kallio bassoon ja Timo Ketola toiseen kitaraan.

Kari Mäkiranta muistelee:
Release oli sellaanen progebändi ja yleensä treenattihin iliman bassoa eli triona (kitara, rummut ja uruut). Bändin nimi löytyi silloosesta syntetisaattorista. Soitimma vaikiaa musiikkia ja oli tosi vähä keikkaa ja suuret haaveet, mutta kivaa oli ja ne ajat loi meihin lähtemättömät vaikutteet, jotka seuraa mukana tänäänkin...

Bändi oli kasas Kurikka-Kauhajoki akselilla joskus 1980-84 ja bändi hajos ku piti mennä Dingon lämppäriksi syksyllä -84... ei menty ja bändi hajos.

Kaks kertaa oltihin Suikin studios. Ensin alkusyksyllä -81 ja syksyn -83 sessiossa äänitettiin "That´s not easy at all" kappale, joka löytyy Lakeuden Tango Ja Bothnia Punk kokoelma-CD:ltä.

Ari Kivistö muistelee:
Release oli tosiaan meidän vastaisku tanssi- ja iskelmämusiikin soitoille. Treenattiin paljon omia biisejä. Karilla oli kelanauhuri johon pystyi äänittämään sound on sound menetelmällä soitin kerrallaan ja sitähän käytettiin estottomasti. Tehtiin kokeiluja ja demoja biiseistä. Bassot saatiin näin hoidettua myös ilman basistia joko synabassolla tai kitara oktaavilaitteen kautta.

Kun bassoon liittyi Timo Kallio ja toiseen kitaraa Timo Ketola niin meno sen kun parani. Bändi taipui kyllä tarvittaessa moneen.

Karilla oli jo tuolloin kunnioitettava keyboard setti. Urut, alakaapillinen Rhodes, Korg mono/poly syna, puuleslie ja Roland kaiku jolla leslien kahteen kanavaan saikin kolme soitinta ja mainion nauhasärön. Urku kyllä puhutteli komeesti särötettynä.

Timo Ketola muistelee:
Noista Release ajoista muistui mieleen että, oltiin joskus ROCK-SM karsintojen Etelä-Pohjanmaan kisan "palkintopallisijoilla". Voiton otti muuan Kolmas Nainen Alavurelta. Niillä oli oma miksaaja ja niiden soundit löi muut 6-0, epistä... ja kun Seinäjoella oltiin niin pitihän edes kakkossija tulla seinäjokiselle bändille (heh).

"Vaikiaa musiikkia" kommentoi Mäkiranta Release ohjelmistoa. Joo, oltiin Release porukalla keikalla Seinäjoella ja keikan jälkeen järjestäjä otti mikin ja pyysi yleisöltä anteeksi. Ei ilmeisesti iskenyt proge tuohon kohtaan - punkin ja suomirockin kulta-ajalla :)

Näyte yhtyeen musiikista YouTube videolla


Ari Kivistö bassossa ja Timo Ketola on kitarassa. "Laulajana on vieraileva solisti ja harjoittelemme kun olimme menossa johonkin juhlaan säestämään ko. laulajaa", muistelee Ari Kivistö


Kuvat: Juksa Aution arkistosta