The Bronx

Ensin:
Tero Pulkkinen (laulu, kitara), Esa Silander (basso), Erja Silander (koskettimet), Esa Mäkynen (rummut)

Sitten:
Tero Pulkkinen (laulu), Esa Silander (basso), Erja Silander (koskettimet), Juha Kivistö (kitara), Jari Ikkelä (kitara), Antti Ketola (rummut)

Erja Hellsten muistelee:
The Bronx bändin syntysanat lausuttiin marraskuussa vuonna 1986 Seppälän hallin parkkipaikalla Marrasrockin aikaan, kun Pulkkisen Tero ja veljeni Esa tutustuivat toisiinsa. He päättivät ryhtyä soittamaan yhdessä. Samana iltana minut pyydettiin kosketinsoittajaksi. Autoni oli turkoosi Fiat 127, jonka takapenkillä syntyi silloin monta elämänikäistä ystävyyssuhdetta. Musiikki yhdisti samanhenkisiä ihmisiä - bändin jäsenet olivat Kurikasta, Ilmajoelta, Seinäjoelta ja Kauhajoelta. Minä ja Esa olimme soittaneet yhdessä Christian kokoonpanossa. Jari ja Antti olivat soittaneet aiemmin yhdessä mm. Haupitz kokoonpanossa.

Meillä oli vaikeuksia löytää bändiimme vakituinen rumpali. Rummuissa soitti jonkin aikaa Esa Mäkynen, mutta hän halusi keskittyä kuitenkin Mixed-Up Kids bändiinsä. Kun Tero, Esa, Kivistön Junnu ja minä lähdimme vuonna 1987 kaikkien aikojen ensimmäiselle The Bronx keikallemme Ilmajoen työväentalolle olimme ilman rumpalia. Ilmajoella ennen keikkaa Mänty-Sorvarin Jukka lupasi soittaa rummut ja niin hän teki. Treenattiin vähän just ennen keikkaa.

Musiikkimme oli aurinkoista ja melodista poppia englanniksi. Biisit kertoivat rakkaudesta, kuolemasta, ihmeistä:
Miracles
And I believe with you in miracles
yellow horses and walking trees.
We loose the way
and I believe with you in miracles
that heaven can stop
when we’re going up
we loose the way.

(The Bronx: Miracles)

Kun Jari Ikkelä lähti bändistä inttiin niin meistä tuli Phoenix.


Kuvat: Latvis